Καθηγητής Ιωαννίδης: Πώς μας ανατρέπει πάλι όσα ξέραμε. «Τα lockdowns δεν…»

Πώς ανατρέπει ο καθηγητής Ιωαννίδης όσα ξέραμε για τα lockdowns;

Βγαίνουν από την καραντίνα σταδιακά οι χώρες της Ευρώπης. Ο κορονοϊός χτύπησε τη γηραιά Ήπειρο με χιλιάδες θυμάτα με την Ιταλία να κρατάει τη θλιβερή πρωτιά στην σχετική λίστα, ενώ ακολουθούν Μεγάλη Βρετανιά και Ισπανία.

Ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης δίνει νέα δεδομένα για την καραντίνα του κορονοϊού. Ο διακεκριμένος καθηγητής του Στάνφορντ με άρθρο του στην Κυριακάτικη έκδοση των Times του Λονδίνου σημειώνει ότι οι χειρότεροι φόβοι για τον κορονοϊό έχουν πλέον περάσει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής «ένα lockdown δεν είναι πλέον η δέουσα απάντηση, ιδίως με δεδομένες τις σοβαρά αρνητικές επιπτώσεις: μαζική ανεργία και αύξηση της οικιακής βίας, τα προβλήματα ψυχικής υγείας και παιδικής κακοποίησης, καθώς και οι θάνατοι που προκαλούνται από καθυστερημένη ή ματαιωμένη ιατρική θεραπεία».

Σημειώνει μάλιστα ότι υπάρχει πλέον μία πιο αισιόδοξη εικόνα σε σχέση με αυτή που παρουσιαζόταν στο ξεκίνημα της πανδημίας.

Ο καθηγητής Ιωαννίδης επισημαίνει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων νοσούν με ήπια συμπτώματα ή καθόλου.

Τονίζει μάλιστα ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτός που δείχνουν οι επίσημες στατιστικές.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σημειώνει ότι ο κορονοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Σημειώνει μάλιστα ότι η θνητότητα είναι συγκρίσιμη με αυτή της σοβαρής εποχικής γρίπης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιωαννίδη «ο κορονοϊός είναι συχνά μια “νοσοκομειακή” λοίμωξη, που οι άνθρωποι κολλάνε στο νοσοκομείο. Επίσης ο ιός μπορεί να αποβεί ολέθριος σε όσους διαμένουν σε οίκους ευγηρίας: σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες περίπου οι μισοί θάνατοι προέρχονται από τέτοιες εγκαταστάσεις».

Εκτιμά μάλιστα ότι ο μεγάλος αριθμός θανάτων στο Μπέργκαμο και στη Νέα Υόρκη είναι γιατί μολύνθηκε μεγάλο ποσοστό του ιατρικού προσωπικού που μετάδωσε τον φονικό ιό σε άλλους ασθενείς.

fimes.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήρε ένα πιστολάκι και ξεκίνησε να ζεσταίνει τα παπούτσια της. Μόλις δείτε το λόγο, θα το κάνετε και εσείς!

Ένα άρθρο αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που δε μπορούν με τίποτα να αντισταθούν σε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια και ας γεμίζουν...

Γονείς, προσοχή! Η αυτοκτονία του 15χρονου στο Kερατσίνι προάγγελος νέας αρρωστημένης διαδικτυακής πρόκλησης;

Γονείς, προσοχή! Η αυτοκτονία του 15χρονου στο Kερατσίνι προάγγελος νέας αρρωστημένης διαδικτυακής πρόκλησης; Έντονη ανησυχία προκαλεί η αυτοκτονία του 15 χρονου αγοριού στο Κερατσίνι καθώς...

Εξομολογήσεις αστροναυτών για το τι είδαν και έζησαν εκεί έξω στο διάστημα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής Μας κρύβουν κάτι για το διάστημα; Υπάρχει κάτι στο Φεγγάρι που δεν πρέπει να γνωρίζουμε; Ακόμα και το αν πήγαν ή όχι...
close