in

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες από τα ξημερώματα

Μας τα χαλάει ο καιρός λίγες μέρες πριν τελειώσει (ημερολογιακά) το καλοκαίρι και καλωσορίσουμε τον Σεπτέμβρη και το φθινόπωρο. Η ΕΜΥ είχε τις τελευταίες μέρες προαναγγείλει πως έρχονται… βροχές και καταιγίδες, το μεσημέρι της Δευτέρας (22.08.2016) το… επιβεβαίωσε και με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!

Έρχονται βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις, φαινόμενα που θα συνοδεύονται και από ισχυρούς ανέμους, έντασης 6 με 7 μποφόρ και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και από τα βόρεια με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Αύριο Τρίτη (23-08-2016): Η Μακεδονία, η Ήπειρος και σταδιακά τα νησιά του Ιονίου, η Θεσσαλία και η Στερεά

2. Μεθαύριο Τετάρτη (24-08-2016): Τα νησιά του Ιονίου, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Ήπειρος και η Θεσσαλία.

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τη νύχτα με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν τοπικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι ισχυρές. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4, από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 και από τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 34 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και πιθανόν της Πελοποννήσου. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία έως τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν των υπολοίπων περιοχών. Άνεμοι: στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τη νύχτα και από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα και από τα βόρεια βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 36 και στη Θεσσαλία πιθανόν τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 33 και τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 εως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο «θάνατος» της Angelina Jolie «τρομοκρατεί» σήμερα το διαδίκτυο

Οι δύο αθλήτριες που βοήθησαν η μία την άλλη, τιμήθηκαν με το σπάνιο βραβείο Πιερ ντε Κουμπερτέν