in

Και όμως! Όλο αυτόν τον καιρό, Φορτίζετε Λάθος το Κινητό σας!

Μήπως φορτίζετε το τηλέφωνό σας συχνά; Μήπως η μπαταρία του διαρκεί μόλις μια μέρα; Μήπως αφήνετε το κινητό σας να φορτίσει όλη τη νύχτα; Ναι, γνωρίζουμε ότι τα smartphone δεν έχουν καλές μπαταρίες.

Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί πως ίσως φορτίζετε το τηλέφωνό σας λάθος; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Το ότι η φόρτιση του τηλεφώνου σας ανά μικρά χρονικά διαστήματα μπορεί να μειώση τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, είναι ΜΥΘΟΣ!

1

Μία άλλη παρερμηνία είναι να φορτίζουμε τα τηλεφωνά μας όταν η μπαταρία τους έχει τελειώσει σχεδόν όλη.

2

Σύμφωνα με την Cadex όμως, μια εταίρια που κατασκευάζει μπαταρίες κινητών τηλεφώνων:

3

…τα ιόντα λιθίου στις μπαταρίες έχουν τα «όριά» τους. Και αν αυτά υπερφορτώνονται, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας στο τέλος θα ελαττωθεί, το οποίο μας φέρνει στο επόμενο βήμα, που είναι πολύ σημαντικό.

Αποσυνδέστε το τηλέφωνό σας όταν είναι πλήρως φορτισμένο.

4

Για τον άνθρωπο, το άγχος μπορεί να προκαλέσει πολλές βλάβες στην υγεία του. Έτσι και με την υπερφόρτιση, δεν είναι καλό να «στρεσάρετε» τη μπαταρία του τηλεφώνου σας. Όταν αποσυνδέεται ο φορτιστής είναι σαν «να χαλαρώνετε μετά από μια κουραστική άσκηση». Πως θα ήταν αν δεν σταματούσε ποτέ αυτή η «άσκηση»;

5

Επίσης, οι μπαταρίες λιθίου δε χρειάζεται να είναι πλήρως φορτισμένες, επειδή η υψηλή τάση μπορεί να «στρεσάρει» τη μπαταρία, με αποτέλεσμα να φθαρεί μακροχρόνια.

Η μπαταρία σας σίγουρα θα είναι πιο «χαρούμενη» αν την φορτίζετε ανά τακτά διαστήματα, αντί για όταν αδειάσει. Μάλιστα, είναι καλύτερα να φορτίζετε το τηλέφωνό σας όταν αδειάζει το 10% της μπαταρίας του.

Credits: Witty Feed

Είχε να Ξυριστεί 1 Χρόνο και όλοι την Κορόιδευαν. Ώσπου ανέβασε ΑΥΤΕΣ τις Φωτογραφίες και… Δείτε ΤΙ ακολούθησε!

Οριστικό: Αυτές είναι οι νέες αλλαγές στα capital controls – Πόσα χρήματα θα “σηκώνετε” από εδώ και πέρα