Καταπολεμήστε τις ασθένειες και κάντε το σώμα σας ΠΙΟ αλκαλικό με ΑΥΤΕΣ τις 10 θαυματουργές τροφές!

Στη ζωή όλα είναι θέμα ισορροπίας. Η εξισορρόπηση της δουλειάς και της διασκέδασης, της οικογένειας και των φίλων, η ισορροπία είναι και το κλειδί όσον αφορά και τα επίπεδα του pH.

Η αλκαλική διατροφή

Όπως όταν μετράμε τα επίπεδα του pH σε μια πισίνα, το σώμα χρειάζεται να συντηρεί ισορροπημένα επίπεδα του pH για να παραμείνει υγιές. Όταν τρώμε οξειδωτικές τροφές, το σώμα προσπαθεί να εξισορροπήσει τα επίπεδα του pH του αίματος, εκκρίνοντας πλούσια αλκαλικά μεταλλικά στοιχεία στη κυκλοφορία του αίματος, όπως ασβέστιο, φώσφορος και μαγνήσιο. Αν δεν τρώμε αρκετά αλκαλικές τροφές, το σώμα «τραβάει» αυτά τα ιχνοστοιχεία από τα οστά, τα δόντια και τα όργανα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κόπωση και να θέσει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντάς μας ευάλωτους σε ασθένειες.

Οξειδωτικές τροφές είναι τα περισσότερα σιτηρά, τα φασόλια, το κρέας, τα γαλακτοκομικά, το πρόχειρο φαγητό και επεξεργασμένα τρόφιμα. Μια ισορροπημένη διατροφή σε επίπεδο pH αποτελείται από 20-40% οξειδωτικές τροφές, και 60-80% αλκαλικές τροφές. Στην παρακάτω λίστα σας παρουσιάζουμε 10 αλκαλικές τροφές που θα επαναφέρουν τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

1. Αβοκάντο
Τα αβοκάντο όχι μόνο είναι νόστιμα, αλλά έχουν και 8,0 pH, που κάνει αλκαλικό τον οργανισμό και βοηθάει στην εξουδετέρωση των οξειδωτικών τροφών στο στομάχι. Προσθέστε λίγο αβοκάντο σε μια σαλάτα ή αλείψτε το σε σάντουιτς!

2. Ώριμες μπανάνες
Η κατανάλωση μιας μπανάνας που δεν είναι αρκετά ώριμη, μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, οξείδωση στο στομάχι και κακή απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων. Τρώγοντας μια ώριμη μπανάνα με λίγες καφέ βούλες παρέχει στο σώμα βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αλκαλικότητα.

3. Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα και το γάλα από αμύγδαλα είναι σπουδαίες πηγές αλκαλικότητας. Βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία, βοηθούν τη πέψη και αφήνουν το σώμα ισορροπημένο σε επίπεδα pH.

4. Σπαράγγια
Τα σπαράγγια θεωρούνται μία από τις καλύτερες αλκαλικές τροφές, έχοντας 8,5 pH. Επίσης παρέχουν στον οργανισμό φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά.

5. Καρπούζι
Το καρπούζι έχει 9,0 pH, και προσφέρει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και νερό που κρατάει τους ηλεκτρολύτες ισορροπημένους. Αυτό το καλοκαιρινό φρούτο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που είναι ιδανικό για αποτοξίνωση του οργανισμού.

6. Πιπέρι καγιέν
Το πιπέρι καγιέν έχει πολλά οφέλη, μεταξύ των οποίων προσφέρει υψηλή αλκαλικότητα στον οργανισμό. Είναι αντιμικροβιακό μπαχαρικό με 8,5 pH που βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει την αρτηριακή πίεση, αποβάλλει τις τοξίνες και ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία.

7. Παπάγια
Η παπάγια βοηθάει σε προβλήματα δυσκοιλιότητας, Έχει υψηλή θρεπτική αξία, περιέχει φυτικές ίνες, νερό και ιχνοστοιχεία που βελτιώνουν συνολικά τον υγεία του οργανισμού. Είναι σπουδαία πηγή αλκαλικότητας για τον οργανισμό.

8. Μπρόκολλο
Το μπρόκολλο είναι υψηλά αλκαλική τροφή που προσφέρει φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία στον οργανισμό.

9. Λεμόνια
Τα λεμόνια έχουν όξινη γεύση, αλλά όταν χωνεύονται μετατρέπονται σε αλκαλική μορφή. Προσθέστε μερικές φέτες λεμόνι ή χυμό λεμονιού στο νερό σας, κατά τη διάρκεια της μέρας.

10. Σκόρδο
Προσθέτοντας σκόρδο στα φαγητά σας μπορεί να χαρίσει γεύση και να εξουδετερώσει οξειδωτικές τροφές, όπως κρέας, ψάρι, τυρί και αυγά. Το σκόρδο περιέχει φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία που θα κρατήσουν το σώμα σας αλκαλικό.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡOΣOΧH: Aυτά είναι τα ΔEΚA πράγματα πoυ βλάπτoυν τo σπέρμα!

Μην μεiνετε “άσφαιρoι”! Eδώ θα δoύμε 10 τέτoιoυς παράγoντες, έτσι για να έχετε τo νoυ σας για τo μέλλoν! 1) Τo ζεστo ντoυς ας πoύμε μπoρεi...

Όλη η ιστορία της ροκ μέσα σε ένα βίντεο 14 λεπτών.

Ένα οπτικοακουστικό ταξίδι στο χρόνο, 348 θρύλοι της ροκ, 84 κιθαρίστες , 64 τραγούδια, αφηγούνται την μουσική που άλλαξε το κόσμο. Ο Έλβις δίνει τον...

Ένα γρήγορο κόλπο για να φτιάχνετε μόνοι σας φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Πολλοί δεν το κατέχουν με τη μαγειρική, έτσι κάθε φορά που θέλουν να φτιάξουν κάτι καταφεύγουν στα έτοιμα και στα τυποποιημένα. Πάρτε για παράδειγμα...
close