Κορονοιός Και «Το Σύνδρομο Του Ακορντεόν»: Αυτός Είναι Ο Μεγάλος Φόβος Των Επιστημόνων Και Οι Λεπτομέρειες Του Για Την Ελλάδα Των Λίγων Κρουσμάτων

Ο κορωνοϊός «εξερράγη» πριν από 5 σχεδόν μήνες και στο διάστημα αυτό εξαπλώθηκε σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη, βάζοντας σε καραντίνα σχεδόν 4.000.000.000 κόσμου, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού και ν’ αναπνεύσουν τα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο.

Η Ελλάδα, είναι παγκοίνως γνωστό πια, τα πάει αρκετά καλά στην αντιμετώπιση του Covid-19, με τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν σχετικά νωρίς στη χώρα μας να αποδίδουν και τα καθημερινά νούμερα να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Λόγω ακριβώς αυτής της καλής εικόνας η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της σταδιακής άρσης των μέτρων από τις αρχές Μαΐου, ούτως ώστε να επιστρέψουμε σιγά-σιγά στη (μερική) κανονικότητα.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, κι αυτό γιατί οι ειδήμονες- σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας- φοβούνται το «Σύνδρομο του ακορντεόν».

Τι είναι αυτό;

Το «Σύνδρομο του ακορντεόν» σημαίνει πως η «φυσούνα» των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων ενδέχεται να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει ανά μερικές εβδομάδες, ανάλογα με το επίπεδο της χαλάρωσης των πολιτών και της υποεκτίμησης του κινδύνου.

Ο φόβος τον επιστημόνων έγκειται στο ότι από τα μέσα Μαΐου και μετά με τις θερμοκρασίες να έχουν ανέβει αρκετά θα είναι αδύνατο να είναι σε καραντίνα η πλειονότητα του πληθυσμού στη χώρα μας όπως τώρα, κάτι που αναμένεται να αυξήσει τα κρούσματα.

Αυτό, σε συνδυασμό με το φόβο μιας νέας έξαρσης από τον Οκτώβριο και μετά, κάνουν τους ειδικούς πολύ επιφυλακτικούς σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση από δω και πέρα.

Όμως, τα δεδομένα δεν αλλάζουν: οι Έλληνες απέδειξαν πως στο πρώτο, εξαιρετικά δύσκολο, κύμα τα πήγαν περίφημα, δείχνοντας πρωτοφανή αυτοκυριαρχία και μένοντας σπίτι.

Θα είμαστε, λοιπόν, εξίσου προσεκτικοί και στο μέλλον αν χρειαστεί και στο τέλος θα ξεπεράσουμε όλοι μαζί τον εφιάλτη.

Το ποτήρι είναι πια ξεκάθαρα μισογεμάτο…

fanpage.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παίρνει Κομμάτια Μπέικον και σχηματίζει ένα Λουλούδι. Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Το τηγάνισμα του μπέικον μπορεί να γίνει μπελάς για την κουζίνα με λάδι να πιτσιλάει παντού, αλλά που μπορεί και να πετύχει και εσάς και...

Η ιστορία της μουσικής σε ένα βίντεο!

Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή χωρίς μουσική; Για πολλούς η μουσική υπάρχει παντού στη φύση, στο θρόισμα των φύλλων, στο σφύριγμα του ανέμου, αλλά...

Εύκολο Κόλπο για να Φτιάξετε το ΠΙΟ Μαλακό και Ζουμερό κοτόπουλο που έχετε Δοκιμάσει!

Το στήθος κοτόπουλου είναι σχετικά εύκολο να μαγειρευτεί – όλοι ξέρουμε από μία συνταγή. Τις περισσότερες φορές όμως το κοτόπουλο βγαίνει πολύ στεγνό. Σ’αυτό...
close