in

Κορονοϊός: Το πιο σκληρό μέτρο που έχει πάρει ελληνική κυβέρνηση. Έρχεται μεγάλος κόφτης σε…

Ποιο σκληρό μέτρο ετοιμάζει να πάρει η κυβέρνηση εξαιτίας κορονοϊό;

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κορονοϊό και σε αυτόν τον πόλεμο η κυβέρνηση παίρνει (έως τώρα) σίγουρα καλό βαθμό.

Πήρε γρήγορα τα μέτρα που έπρεπε για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, εμπιστεύτηκε τους ειδικούς και δεν δίστασε να πάρει αποφάσεις που μόνο ευχάριστες δεν ήταν για τους πολίτες.

Όπως φαίνεται όμως τα μέτρα και οι παρεμβάσεις δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παρόν» το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ένα μέτρο που δεν έχει προηγούμενο.

Πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι έχει πέσει η περικοπή στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων της τάξης του 60%.

Το «ψαλίδι» σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας θα εφαρμοστεί για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία και μέχρι τότε οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το 1/3 των μέχρι σήμερα μηνιαίων αποδοχών τους. -Θα εξαιρεθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία, οι γιατροί και οι νοσοκομειακοί.

Άνθρωποι της αγοράς που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις λένε στο Instanews ότι το ρεπορτάζ έχει βάση και ότι η κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει το σενάριο της μείωσης του 60%, ώστε όταν ανακοινώσει το πραγματικό ψαλίδι (της τάξης του 30%-35%) να μετριαστούν οι αντιδράσεις.

Τονίζουν μάλιστα ότι δεν γίνεται να την πληρώνει σε κάθε κρίση ο ιδιωτικός τομέας και ότι ήρθε η ώρα να σηκώσει το βάρος που του αναλογεί και το δημόσιο. Μια δύσκολη σίγουρα απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

fimes.gr

Σκλαβενίτης, κίνηση ματ: Ποια η συνεργασία φωτιά εν μέσω κορωνοϊού. Έκπληκτοι οι ανταγωνιστές

Αυτός είναι ο γιος εφοπλιστή, φορέας του κορονοϊού στην Ικαρία. Κατάσταση υγείας, εξελίξεις