Κόκα κόλα: Το οικιακό καθαριστικό του σπιτιού σας!

Η κόκα κόλα εισήχθη από την εταιρεία Coca Cola το 1886 καθιστώντας την ως το αγαπημένο ποτό πολλών γενεών σε περισσότερες από 200 χώρες. Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα όμως, οι άνθρωποι που καταναλώνουν κόκα κόλα έχουν 48% πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο σε σύγκριση με άτομα που δεν πίνουν καθόλου αναψυκτικά ή δεν πίνουν κάθε μέρα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικόRespirologyαποκαλύπτει ότι η κατανάλωση αναψυκτικών συνδέεται επίσης με προβλήματα στον πνεύμονα και διαταραχές της αναπνοής συμπεριλαμβανομένων του άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).

 Παρακάτω ακολουθεί ένας κατάλογος που αποδεικνύει ότι η κόκα κόλα δεν είναι κατάλληλη για την υγεία μας. Εσείς που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτήν, τουλάχιστον κρατήστε την στη ζωή σας ως οικιακό καθαριστικό:
 1. Η Coca Cola αντιμετωπίζει εξαιρετικά τη σκουριά. Εάν έχετε αντικείμενα με σκουριά, βυθίστε τα στην κόκα κόλα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι ιδιότητες του οπτάνθρακα σπάνε τα σωματίδια σκουριάς. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε τον οπτάνθρακα σε φινίρισμα χρωμίου ρίχνοντας λίγο σε ένα πανί με τραχιά υφή και τρίψτε το με κυκλική κίνηση.
 1. Το κιτρικό οξύ της κόκα κόλα λειτουργεί ως εξαιρετικό καθαριστικό των τζαμιών. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και για τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας, καθώς απομακρύνει τις δύσκολες βρωμιές. Ρίξτε μία μεγάλη ποσότητα και τρίψτε το παράθυρο, και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα υγρό πανί (για να εξασφαλιστεί η αφαίρεση τυχόν υπολειμμάτων από τα σάκχαρα του ποτού).
 1. Οι χημικές ουσίες της κόκα κόλα αποδεικνύονται ευεργετικές στην εξουδετέρωση του πόνου από τα τσιμπήματα μεδουσών. Απλά ρίξτε λίγη ποσότητα στην περιοχή στην οποία έχετε το τσίμπημα, και νιώστε ανακούφιση.
 1. Οι λεκέδες από γράσο είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από ρούχα, και τα προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων είναι ιδιαίτερα ακριβά. Αποδεικνύεται και πάλι ως φθηνή και δραστική λύση η κόκα κόλα: αδειάστε ένα κουτάκι στο πλυντήριό σας, μαζί με το συνηθισμένο απορρυπαντικό και βάλτε το σε λειτουργία. Επίσης, κρίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματική για την απομάκρυνση του αίματος, ενώ βοηθά στην απόσμηση των δύσοσμων ρούχων.
 1. Η κόκα κόλα λειτουργεί ως φάρμακο στις στομαχικές διαταραχές και αντιμετωπίζει τη ναυτία. Είναι επίσης καλή για τους ανθρώπους που πάσχουν από διάρροια ή πόνο στο λαιμό. Παράλληλα, θεραπεύει τον λόξυγκα.
 1. Εάν ψήνετε έξω, αφήστε ένα μικρό φλιτζάνι κόκα κόλα στο έδαφος λίγα μέτρα μακριά από την αυλή σας. Η μυρωδιά θα αποσπάσει την προσοχή των εντόμων αφήνοντάς σας  να απολαύσετε με ηρεμία το γεύμα σας.
 1. Καθαρίζει τους λεκέδες λαδιού από ένα δάπεδο του γκαράζ.
 1. Σκοτώνει γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια.
 1. Καθαρίζει τα τηγάνια.
 1. Αφαιρεί την τσίχλα από τα μαλλιά.
 1. Αφαιρεί τους λεκέδες από υαλώδη πορσελάνη.
 1. Αφαιρεί βαφή από τα μαλλιά σας
 1. Αφαιρεί τους λεκέδες από το χαλί σας.
 1. Καθαρίζει την τουαλέτα σας.
 1. Καθαρίζει τους ακροδέκτες της μπαταρίας του αυτοκινήτου με την τοποθέτηση μίας μικρής ποσότητας πάνω από κάθε ένα.

Εσείς θα ξαναπιείτε;

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νίκησε τις λιγούρες σου με αυτά τα πανέξυπνα tips!

Οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι σε κάποια τροφή τείνουν να την καταναλώνουν συνεχώς -και θέλουν όλο και περισσότερο. Τέτοιες «εθιστικές»τροφές είναι η ζάχαρη, το...

5 Απλοί Τρόποι για να Προφυλάξετε την Αυλή σας από τα Τσιμπούρια και Ψύλλους.

Η νόσος του Lyme είναι μία βακτηριδιακή μόλυνση που μεταδίδεται από τσίμπημα τσιμπουριού και είναι κάτι που κανείς δεν θα θέλει να κολλήσει. Επηρεάζει ανθρώπους...

ΠΡOΣOΧH: ΣΤAΜAΤHΣΤE να πiνετε αυτo τo AΝAΨΥΚΤIΚO – Δεiτε τι συμβαiνει στo σώμα μας, μια ώρα μετά την ΚAΤAΝAΛΩΣH!!

Μετά απo αυτo δεν θα τo ξαναβάλετε στo στoμα σας…Τo γράφημα πoυ έχει τiτλo “What Happens One Hour After Drinking A Can Of Coke”,...
close