Λαχταριστές καριόκες σαν γλυκό ταψιού!

Υλικά

  • 300 γρ, καρύδια χονδροκομμένα
  • 150 γρ. βούτυρο βιτάμ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.)
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 4 βανίλιες 3 πακετα πτιμπερ
  • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας
Γλάσσο 
  • 500 γρ κουβερτούρα
  • 1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ
    Εκτέλεση: 
    Kάνουμε σκόνη τα μπισκοτα στο μούλτι και χονδροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ενα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.
    Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το βιτάμ λιωμένο, το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

    Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι  μεμβράνη και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω την ζύμη, σκεπαζουμε και απο πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για πέντε έξι ώρες

    Μόλις παγώσει, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την βάζουμε σ’ ένα μπολ.
    Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.
    Βγάζουμε τη μεμβράνη απο το γλυκό και με ενα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω.
    Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα το γυρνάμε από την άλλη και επαναμβανουμε την ίδια διαδικασία!

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

12 Αγαπημένοι Έλληνες σταρ και τα «παιδιά» τους, σε μια «Σπάνια» φωτογραφική Συλλογή!

Είπαμε , άλλες εποχές , καλύτερες όπως και να το δεις!Ίσα ίσα που οι σταρ επεδίωκαν κιόλας να φωτογραφηθούν με τα παιδιά τους! Με πρώτη...

Τεράστια προσοχή: Αν δείτε αυτό το σημάδι πάνω σας τρέξτε αμέσως στον γιατρό! Δείτε από τι κινδυνεύεται…

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο το να έχετε στο δέρμα σας τουλάχιστον ένα κόκκινο σημάδι. Τα σημάδια αυτά είναι μικρά και έχουν ένα βαθυκόκκινο χρώμα, ενώ...

Σπάει ένα αυγό και το ρίχνει μέσα σε ένα σελοφάν… Ο λόγος που το κάνει….!!!

Το βράσιμο ενός αυγού είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος ενός αυγού. Το μαγείρεμα του αυγού μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά στην πραγματικότητα είναι...
close