Φέτος το Πασχαλινό τραπέζι θα είναι κάπως διαφορετικό, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα είναι πλούσιο όπως κάθε χρόνο, που περισσεύει μια αρκετά ικανή ποσότητα αρνιού για 2 και 3 γεύματα.

Για να μην τρώμε αρνί μέχρι να το βαρεθούμε, μπορούμε με τα περισσεύματα να κάνουμε μία υπέροχη τάρτα (ή και περισσότερες, αναλόγως την ποσότητα του κρεάτος) σαν κι αυτή, που θα ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια και διατηρείται μια χαρά και στο ψυγείο.
Λαχταριστή τάρτα με το αρνί που περίσσεψε από το Πάσχα

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 φύλλο κουρού
  • 500 γραμμάρια αρνί (ή κατσίκι) ξεψαχνισμένο
  • 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 300 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • Λίγο θυμάρι, φρέσκο ή ξερό
  • 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 αυγό
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγα φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε

Λαδώνουμε ένα ταψί για τάρτα και στρώνουμε το φύλλο κουρού, να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός απ’ τα ντοματίνια και τη γραβιέρα, και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.

Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί, πάνω στο φύλλο που έχουμε στρώσει, και πασπαλίζουμε με θυμάρι και μπόλικη τριμμένη γραβιέρα.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στο κάτω ράφι, και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να ροδίσει η τάρτα μας.

Σερβίρουμε, αφού ρίξουμε από πάνω τα ντοματίνια και τα φύλλα ρόκας για φρεσκάδα.

mama365.gr