in

Μας είπαν ότι το Νερό με Λεμόνι Κάνει καλό στην Υγεία. Δεν είπαν όμως ΤΙ Ζημία Προκαλεί στα Δόντια μας…

Τα πλεονεκτήματα του νερού με λεμόνι είναι πολύ γνωστά. Πολλοί προτείνουν να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό με λεμόνι μόλις ξυπνάτε, γιατί έχει πολλαπλά οφέλη για το ανοσοποιητικό, το πεπτικό σύστημα και την ενδυνάμωση του συκωτιού.

Επίσης, ικανοποιεί τη δίψα καλύτερα από κάθε άλλο ρόφημα με γεύση, γι’αυτό και είναι τόσο δημοφιλές το καλοκαίρι. Υπάρχει όμως ένα αρνητικό, το οποίο συχνά ξεχνάμε να αναφέρουμε… Το νερό με λεμόνι έχει επίδραση και στα δόντια μας.

26385702544_fc0b8a3997_o

Όλα τα εσπεριδοειδή, λόγω των οξέων, μπορούν να καταστρέψουν τα δόντια. Ειδικά τα λεμόνια, επειδή περιέχουν υψηλά επίπεδο κιτρικού οξέως το οποίο καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Το σμάλτο δεν είναι εύκολο να αναπτυχθεί αν καταστραφεί και η ζημιά μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη.

Σημάδια καταστροφής του σμάλτου:

Ξεθώριασμα των δοντιών: Το σμάλτο δίνει στα δόντια το λευκό τους χρώμα. Αν καταστραφεί, τα δόντια έχουν μια κίτρινη απόχρωση, γιατί η οδοντίνη, η ουσία που σχηματίζει το εσωτερικό των δοντιών, αρχίζει να φαίνεται από κάτω.
Διαφανείς άκρες: Αν οι άκρες των δοντιών είναι διαφανείς, αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι το στρώμα του σμάλτου είναι λεπτό και όχι τόσο δυνατό όσο θα έπρεπε.
Ευαισθησία των δοντιών: Η οδοντίνη είναι εκτεθειμένη στα νεύρα των δοντιών. Επομένως, αν το σμάλτο έχει διαβρώσει, το εσωτερικό του δοντιού εκτίθεται σε θερμοκρασίες που το καθιστούν άβολο να καταναλώνουμε κρύες τροφές ή ροφήματα.

Πώς να αποφύγετε τον κίνδυνο

26717415030_6feb6e5b71_o

Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να πίνετε νερό με λεμόνι. Παρά τους πιθανούς κινδύνους, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την ζημιά:

1. Αντί για κρύο νερό με λεμόνι, πιείτε ζεστό νερό με λεμόνι. Αυτό θα μειώσει την ποσότητα του οξέως που έρχεται σε επαφή με τα δόντια.
2. Μην πλένετε τα δόντια αμέσως μετά την κατανάλωση νερού με λεμονί. Αυτό θα κάνει το σμάλτο να φθαρεί ακόμη περισσότερο, γιατί το κιτρικό οξύ βρίσκεται ακόμα πάνω στα δόντια σας. Πριν πλύνετε τα δόντια σας, ξεπλύντε το στόμα σας με νερό.
3. Πιείτε το νερό με το λεμόνι προσεκτικά, έτσι ώστε να μην ακουμπήσει τα δόντια σας, ή χρησιμοποιήστε καλαμάκι.
4. Δοκιμάστε να βάλετε στο νερό αιθέριο έλαιο λεμονιού. Έχει τα ίδια οφέλη, αλλά παράγεται από την φλούδα του λεμονιού. Αυτό το κάνει πιο υγιεινό για τα δόντια σας! 1-2 σταγόνες σε ένα ποτήρι με νερό είναι η τέλεια ποσότητα!

Credit: davidwolfe.com

ΠΡOΣOΧH: Aυτά είναι τα ΔEΚA πράγματα πoυ βλάπτoυν τo σπέρμα!

«Η Γαλοπούλα ήταν Έγκυος». Η Φάρσα που Σαρώνει στο Διαδίκτυο!