Μαύρη Λεμονάδα: Ένας Πανίσχυρος Χυμός που Καθαρίζει τον Οργανισμό μας

Ποιος δεν γνωρίζει ότι ζούμε μέσα στις τοξίνες! Οι τοξίνες υπάρχουν παντού, μέσα μας, στο περιβάλλον, στο σπίτι, στα τρόφιμα και πολιορκούν κάθε μέρα την υγείας μας, το πιο πολύτιμο οχυρό μας! Μακάρι να μπορούσαμε πότε-πότε να καθαρίζουμε τον οργανισμό μας. Κι όμως, αυτό είναι πλέον εφικτό με κάτι που δεν φαντάζεστε….με μαύρη λεμονάδα, δηλαδή λεμονάδα με προσθήκη άνθρακα!

Δυστυχώς, ορισμένες τοξίνες είναι λίγο πιο επίμονες και αρνούνται να μας εγκαταλείψουν∙ οπότε είναι απαραίτητη μια μικρή βοήθεια εκ μέρους μας. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πουθενά και σε καμία περίπτωση ανθρώπινος οργανισμός χωρίς την παραμικρή τοξίνη, υπάρχουν κάποιοι οργανισμοί που φιλοξενούν μερικές, έως και πολλές, τοξίνες παραπάνω από κάποιους άλλους οργανισμούς.

Στη μάχη αυτή υπάρχουν πολλές τροφές που βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος από μικρόβια και βλαβερές ουσίες. Κι όμως, υπάρχει κάτι που ίσως έχετε ακουστά, ή μπορεί και να το χρησιμοποιείτε για τη λεύκανση των δοντιών, ή την ανακούφιση από δυσπεψία και είναι θαυματουργό για την αποτοξίνωση του οργανισμού: δεν είναι τρόφιμο, αλλά καμένο ξύλο. Ω ναι! Μιλάμε για ενεργό άνθρακα (κάρβουνο).

Τι είναι ο Ενεργός Άνθρακας;
Ο Ενεργός Άνθρακας δεν είναι αυτά τα μικρά κομματάκια κάρβουνου που βάζετε στην ψησταριά για να ψηθούν καλά οι μπριζόλες, ούτε τα υπολείμματα μετά την καύση του τζακιού—αυτά είναι ακατάλληλα για κατανάλωση. Ο Ενεργός Άνθρακας (AC) είναι ειδικά διαμορφωμένος από μη τοξικά συστατικά (υπολείμματα από τσόφλι καρύδας, κουκούτσια ελιάς και/ή πυρολυμένη βιομάζα) τα οποία καίγονται αργά σε υψηλή θερμοκρασία, οπότε τυχόν ρυπαντικές ουσίες απελευθερώνονται στον ατμό και καπνίζονται.

Αυτό που απομένει είναι μόνο άνθρακας και άλλες ουσίες. Ο όρος «ενεργός» αναφέρεται στην οξείδωση του άνθρακα με ατμό ή καυτό αέρα, όπου τα μόρια οξυγόνου γεμίζουν τα κενά μεταξύ των μορίων άνθρακα. Μόλις καεί, ο ενεργός άνθρακας γίνεται σκόνη.

Γιατί κάνουμε αποτοξίνωση;
Η αποτοξίνωση του οργανισμού είναι απλή κι εύκολη διαδικασία.

Ο ενεργός άνθρακας αποτοξινώνει τον οργανισμό μέσω της απορρόφησης: λόγω του ηλεκτρικού του φορτίου, ο άνθρακας προσελκύει άλλα άτομα με τα οποία ενώνεται. Πολλές τοξικές ουσίες και χημικά (όπως βαρέα μέταλλα και χλώριο) προσκολλούνται στον ενεργό άνθρακα και απομακρύνονται από τον οργανισμό καθώς αυτός τα παρασύρει μαζί του στην έξοδο. Ο ενεργός άνθρακας είναι άοσμος, άγευστος, αν και έχει αμμώδη υφή.

Ο ενεργός άνθρακας ενεργεί με παρόμοιο τρόπο όπως η διατομική γη, (γη διατόμων), και χρησιμοποιείται εκατοντάδες χρόνια για να ανακουφίζει το στομάχι και να καθαρίζει τον οργανισμό. Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Western Journal ofMedicine states, αναφέρει «όπως έχει αναφερθεί σε πρόσφατες μελέτες …ο ενεργός άνθρακας ενδεχομένως να είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για πολλές μορφές δηλητηρίασης.» (1)

Ιστορικά, ο ενεργός άνθρακας έχει χρησιμοποιηθεί για να φιλτράρει το νερό και ως αντίδοτο στην κατάποση δηλητηρίου. Το 1813 και το 1831, δύο Γάλλοι χημικοί ήπιαν 5 γραμμάρια αρσενικού και στρυχνίνης, αντίστοιχα, τα οποία είχαν αναμίξει με ενεργό άνθρακα. Επέζησαν και οι δύο.

Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιείται ευρέως στα ιατρεία πρώτων βοηθειών όταν πρόκειται για περιπτώσεις δηλητηρίασης.

Η συνταγή της μαύρης λεμονάδας για αποτοξίνωση:
Συστατικά:

  • 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό (κατά προτίμηση με αντίστροφη όσμωση)
  • ⅓ – 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένος βιολογικός χυμός λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού καθαρό σκούρο σιρόπι σφενδάμνου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (ή 3-4 κάψουλες) ενεργού άνθρακα
    μια πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων

Οδηγίες

Στύψτε τα λεμόνια που πήρατε από το μανάβικο σε έναν αποχυμωτή για να τα ξεζουμίσετε όσον το δυνατό καλύτερα. Μια άλλη επιλογή είναι να ξεφλουδίσετε καλά 3 ολόκληρα βιολογικά λεμόνια, να τα κόψετε στη μέση ανοίγουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας να τα στύψετε με το χέρι σε ένα φλυτζάνι, να κόψετε σε κομμάτια αυτά που έχουν μείνει και να τα ρίξετε ολόκληρα σε ένα μπλέντερ για να λιώσουν. (Υπάρχουν πολλά διατροφικά συστατικά υψηλής αξίας, φυτικές ίνες και άρωμα στον πολτό.)
Ρίχνουμε το χυμό ή τον πολτό σε ένα μεγάλο ποτήρι ή σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο.
Αν έχετε προμηθευτεί ενεργό άνθρακα σε κάψουλες, πιέστε και ανοίξτε μια κάψουλα πάνω από το ποτήρι και αδειάστε προσεκτικά το περιεχόμενο στο χυμό λεμονιού.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο ποτήρι, στη συνέχεια, ανακατέψτε ελαφρά με ένα πιρούνι για να συνδυαστούν.
Φυλάξτε την ποσότητα στο ψυγείο.
Ανακατέψτε ή ανακινήστε τη μαύρη λεμονάδα πριν την πιείτε (ο ενεργός άνθρακας τείνει να κάθετε στον πάτο).
Πιείτε 1 φλιτζάνι με άδειο στομάχι 1 ώρα πριν το γεύμα ή πριν πέσετε για ύπνο. Η μαύρη λεμονάδα κρατά πέντε ημέρες στο ψυγείο.
Τι πρέπει να προσέχετε
Αν να φτιάξετε την συνταγή της μαύρης λεμονάδας, θα πρέπει να προσέχετε τα εξής:

Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να λερωσει τα ρούχα, οπότε να είστε προσεκτικοί!
Είναι διαθέσιμος σε μορφή σκόνης ή κάψουλας. Όποιο σκεύασμα και να επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει ουσίες παράγωγα του πετρελαίου.
Μπορείτε να πίνετε ένα φλιτζάνι την ημέρα για ορισμένες ημέρες, όχι συνεχώς. Μπορείτε να το πίνετε περιστασιακά, αν το επιθυμείτε.
Μην πίνετε ροφήματα με ενεργό άνθρακα εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε.
Να πίνετε τη μαύρη λεμονάδα με άδειο στομάχι, ώστε ο ενεργός άνθρακας να μην εμποδίσει τη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος.
Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή και θεραπεία ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Τα άρθρα μας συνοδεύονται από τις πηγές και τα επιστημονικά δημοσιεύματα.

share24.gr / Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Θαυματουργό» χάπι αδυνατίσματος ξεγελά τον εγκέφαλο και τον κάνει να πιστεύει ότι το στομάχι είναι «γεμάτο»

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ξεγελά τον εγκέφαλο, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι το στομάχι είναι «γεμάτο» Γαστρικό...

Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα και καραμέλα

Ετοιμάστε μέσα σε λίγη ώρα το γλυκό ψυγείου και απολαύστε την ελαφριά κρέμα βανίλιας με την καραμέλα πάνω σε μία τραγανή βάση μπισκότου. Απλό...

5+1 Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα!

Η ομορφιά και η περιποίηση του δέρματος είναι κάτι που απασχολεί πολύ όλες τις γυναίκες. Υπάρχουν όμως εύκολοι και οικονομικοί φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς...
close