Μελιτζάνες στον φούρνο με ντομάτα, τυριά και δυόσμο…συνταγή με άρωμα καλοκαιρινό!

Υλικά:

1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
2/3 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
600 γρ. ντοματάκια φρέσκα, ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους και τριμμένα στον τρίφτη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα κομματιασμένη
150 γρ. ανθότυρο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι – πιπέρι
Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε ροδέλες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις βάζετε σε σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν. Τις αφήνετε 20′ και κατόπιν τις ξεπλένετε σε απορροφητικό χαρτί. Τις αλευρώνετε πολύ ελαφρά.

Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες λίγες λίγες (θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μισό περίπου ελαιόλαδο). Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζετε και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ντοματοχυμό και το αλατοπίπερο και βράζετε τη σάλτσα 15′-20′.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε ή το βασιλικό ή το μαϊντανό.

Ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε πυρίμαχο σκεύος κατά στρώσεις, βάζοντας ανάμεσα μείγμα τυριών και σάλτσα ντομάτας. Ψήνετε 15′ στους 200° C και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στερέωσε με Ταινία ένα Βαμβάκι στο Αυτί του και έπεσε για Ύπνο. Ο λόγος; Θα Εκπλαγείτε!

Το Vicks VapoRub είναι ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας. Όχι μόνο χάρη στις θεραπευτικές του ικανότητες, αλλά επειδή...

Πρόσeξε την Εικόνα! Τι είδες Πρώτο; Δες ΤΙ σημαίνει για τον Χαρακτήρα σου

Ποιον είδατε πρώτα στην Εικόνα; Η Απάντησή σας Αποκαλύπτει πολλά για την Προσωπικότητά σας! Οι οπτικές οφθαλμαπάτες μπορούν να γίνουν πολύ διασκεδαστικές. Όχι μόνο αποκαλύπτουν...

Panna cotta γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

Γιαούρτι με μέλι. Παραδοσιακό κι αγαπημένο, το ελληνικό θρεπτικό επιδόρπιο που σερβίρεται μέχρι και σήμερα μετά από ένα καλό γεύμα. Για να το κάνουμε λίγο...
close