in

Μετά απ’ αυτή την έρευνα, θα σκεφτείτε πολύ με ποιον ξαπλώνετε στο κρεβάτι…

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια – όχι και τόσο αμελητέα – μειοψηφία γυναικών, έχουν το χρωμόσωμα Y στο αίμα τους!

Ο λόγος που αυτό είναι ενδιαφέρον, είναι διότι το χρωμόσωμα Y συναντάται – μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον – αποκλειστικά σε άντρες. Τι δουλειά έχει λοιπόν αυτό το γονίδιο στις κυρίες;

Μια πιθανή εξήγηση είναι λόγω εγκυμοσύνης σε αγόρι, καθώς κάθε μητέρα έχει γονιδιακά υπολείμματα του εμβρύου της στο κυκλοφοριακό της, ακόμη και σε περίπτωση αποβολής ή έκτρωσης. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως μικροχιμαιρισμός. Στην έρευνα όμως που πραγματοποιήθηκε, δεν είχα όλες οι γυναίκες αρσενικά παιδιά…

Η έρευνα
Πραγματοποιήθηκε από ανοσολόγους στο Fred Hutchinson Caner Center το 2004, ενώ πήραν δείγμα από 120 γυναίκες που ΔΕΝ είχαν γιους. Ανάμεσα σε αυτές, το 21% είχαν αρσενικό DNA στον οργανισμό τους!

Στη συνέχεια κατηγοριοποιήθηκαν σε 4 ομάδες, ανάλογα με το οικογενειακό ιστορικό τους: η ομάδα Α είχε μόνο κόρες, η ομάδα Β είχε μία ή περισσότερες αποβολές, η ομάδα Γ αφορούσε τις εκτρώσεις και η ομάδα Δ δεν ήταν ποτέ έγκυος.

Η ομάδα που συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά γυναικών με το χρωμόσωμα Y ήταν η Γ, αν και σύμφωνα με την έρευνα, ίχνη τους βρέθηκαν και στις υπόλοιπες ομάδες:

  • Ομάδα Α: 8%
  • Ομάδα Β: 22%
  • Ομάδα Γ: 57%
  • Ομάδα Δ: 10%

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει η εγκυμοσύνη (ολοκληρωμένη ή μη) αφήνει τα «ίχνη» της στον οργανισμό μιας γυναίκας, τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες; Η απάντηση ίσως σας σοκάρει… Ακόμη και με τη σeξουαλική επαφή, είναι δυνατόν η γυναίκα να «κρατήσει» χρωμοσώματα του συντρόφου της, τα οποία θα τη «συντροφεύουν» για το υπόλοιπο της ζωής της!

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν επιπόλαια την εpωτική πράξη, ενώ κορόιδευαν ακόμη και την πνευματική διάσταση του θέματος, που αφορά ανταλλαγή ενέργειας κλπ.. Για άλλη μια φορά όμως, η επιστήμη αποδεικνύει πως η πνευματικότητα της ζωής μας δεν είναι λόγια του αέρα ή θεωρίες για γέλια, αλλά πραγματικά γεγονότα που εκπορεύονται και βιολογικά.

8 απλές ασκήσεις για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στα γόνατα!

Γιατί οι πιλότοι χαμηλώνουν τα φώτα στην προσγείωση και την απογείωση των αεροπλάνων;