Μια μητέρα γέμισε γδαρσίματα και μώλωπες απ’ όταν προσπάθησε να προστατεύσει την κόρη της από έναν επικίνδυνο ανεμοστρόβιλο.

Η καταιγίδα ξέσπασε την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι στο νοτιοανατολικό Queensland ρίχνοντας χαλάζι στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις.(Διαβάστε την συνέχεια Παρακάτω)[read more=”Διαβάστε την Συνέχεια…………………………………………………” less=”Κλείστε την Συνέχεια…………………………………………………”]

Οι κάτοικοι της Tansey, μιας μικρής πόλης 250 χιλιόμετρα βόρεια του Brisbane, ξύπνησαν την Παρασκευή και βρήκαν τα σπίτια και τα χωράφια τους κατεστραμμένα.

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι το νοτιοανατολικό Queensland θα συνεχίσει να καταστρέφεται από τον άγριο καιρό τις επόμενες ημέρες.

Η Fiona Simpson οδηγούσε με τη γιαγιά και το μωρό της κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, όταν χοντρά κομμάτια πάγου έσπασαν τα παράθυρα του αυτοκινήτου τους και τους χτύπησαν.

Το χαλάζι άφησε μώλωπες και γδαρσίματα στο πρόσωπο και την πλάτη της κας Simpson και χτύπησε το μωρό της στο κεφάλι – παρά τις απελπισμένες προσπάθειες της μητέρας να προστατεύσει το παιδί με το σώμα της.

Η κ. Simpson δημοσίευσε τις φωτογραφίες των συγκλονιστικών τραυματισμών της στο Facebook.

“Πήρα το μάθημά μου, δεν οδηγώ ποτέ ξανά σε καταιγίδα με χαλάζι,” είπε η μητέρα.

Και οι τρεις τους επισκέφθηκαν ένα τοπικό νοσοκομείο μετά την καταιγίδα, η οποία κατέστρεψε ολόκληρες καλλιέργειες αγροτών.

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Greg Hellmuth, δήλωσε ότι ο θόρυβος από τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος είχε προβλεφθεί από το μετεωρολογικό γραφείο, ήταν «απίστευτος», και ανάγκασε την οικογένειά του να μπει κάτω από τα κρεβάτια.

“Όλα τα δέντρα είχανε πέσει προς τα πλάγια και η οροφή του σπιτιού πήγαινε πάνω- κάτω από τον αέρα. Μπήκαμε κάτω από τα κρεβάτια και μείναμε εκεί,” είπε στο Nine News.

Οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν την περιοχή μέχρι τη Δευτέρα, συνοδευόμενη από ισχυρούς νοτιοανατολικούς ανέμους.

Μία κάτοικος, η Sandra Jaschke, είπε στο ABC ότι έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην ιδιοκτησία της, αφού οι άνεμοι κατέστρεψαν το πάρκινγκ, το πλυσταριό και το αντλιοστάσιο του σπιτιού της.

“Υπάρχουν συντρίμμια παντού”.

Οι γεωργοί έχουν χάσει τις καλλιέργειές τους και περιμένουν αποζημιώσεις από το κράτος.

Η Teresa Francis λέει ότι έχασε καρποφόρες καλλιέργειες και εκτιμά πως η ζημιά της μπορεί να αγγίξει και τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

“Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Έκλαψα αλλά σκέφτομαι ότι υπάρχουν χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν,” είπε η Francis.

Εκτός από τα σπίτια και τις καλλιέργειες, πολλές ήταν οι ζημιές σε δημόσια κτίρια, βιομηχανίες και δρόμους, σύμφωνα με έναν τοπικό εκπρόσωπο.

Μια διακοπή ρεύματος στην περιοχή της ακτής Fraser άφησε περισσότερα από 10.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Ασυνήθιστα πλάνα έδειξαν ακραίους ανέμους να αναβλύζουν από τις αυλές των σπιτιών και τις μπάλες χαλάζι να πέφτουν και να αναπηδούν καθώς προσγειώνονται στο έδαφος και στα αμάξια των κατοίκων.

Οι κάτοικοι παροτρύνονται να παραμείνουν στο εσωτερικό του σπιτιού τους και να καλούν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν αντιμετωπίσουν κίνδυνο.

διαφορετικό
[/read]
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...