Νόμιζαν ότι ήταν ένα συνηθισμένο τσίμπημα από κουνούπι στην μύτη του αλλά τελικά ανακάλυψαν πως ήταν ένας σπάνιος καρκινικός όγκος

Ο 11χρονος Matthew Kirk παρατήρησε ότι είχε ένα τσίμπημα από κουνούπι στην μύτη του ενώ ήταν διακοπές με την οικογένεια του. Ήταν λογικό – είχε μόλις επιστρέψει από διακοπές στην Μινόρκα και το τσίμπημα είχε αφήσει ένα μικρό πρήξιμο στο δεξί του ρουθούνι.

Αλλά τις επόμενες δύο εβδομάδες το τσίμπημα έγινε πιο μεγάλο. Μια μέρα ένας φίλος του είπε ότι η μύτη του δεν φαινόταν και πολύ καλά. Όταν το άκουσαν από κάποιον τρίτο, η οικογένεια άρχισε να συνειδητοποιεί ότι μπορεί να ήταν κάτι χειρότερο από μια παράξενη αντίδραση στο κουνούπι.

Έτσι, πήγαν στον γιατρό. Αρχικά, οι γιατροί σκέφτηκαν ότι ίσως ήταν βακτηριακή μόλυνση. Το πρήξιμο μεγάλωνε και απλωνόταν μέχρι που έφτασε στο μέγεθος μπάλας του τένις. Αλλά μετά έκαναν κι άλλες εξετάσεις – και ανακάλυψαν τον πραγματικό λόγο πίσω από το παράξενο πρήξιμο.

1Ο 11χρονος Matthew Kirk παρατήρησε κάτι που νόμιζε ότι ήταν τσίμπημα κουνουπιού από τις διακοπές. Όταν επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μητέρα του νόμιζε ότι ήταν ένα συνηθισμένο τσίμπημα. Το τσίμπημα ήταν στο δεξί του ρουθούνι και άρχισε να πρήζεται.

2Αλλά οι βδομάδες περνούσαν και το πρήξιμο μεγάλωνε και απλωνόταν. “… τότε σχολίασε ένα φίλος το πρησμένο ρουθούνι του και σκεφτήκαμε ότι μπορεί να ήταν χειρότερο”, λέει η μητέρα του, Joanna, στο Caters News.

Αρχικά οι γιατροί σκέφτηκαν ότι ήταν βακτηριακή μόλυνση. Αλλά σε αυτό το σημείο η μάζα απλωνόταν προς το μάτι του και έφτασε στο μέγεθος μπάλας του τένις.

3

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν ήταν τσίμπημα από κουνούπι ούτε βακτηριακή μόλυνση. Το εξόγκωμα ήταν μια θανατηφόρα μάζα που ονομάζεται φατνιακό ραβδομυοσάρκωμα – ένας σπάνιος καρκινικός όγκος που επηρεάζει 10 άτομα τον χρόνο. Η οικογένεια του Matthew ήταν σοκαρισμένη. Δεν είχαν σκεφτεί ποτέ ότι είχε καρκίνο γιατί ήταν ένα δραστήριο και υγιές παιδί.

4Τον πήγαν στην Οκλαχόμα για μια εντατική θεραπεία 9 εβδομάδων με ακτίνες πρωτονίων. Για να αποφύγουν την τραυματική απώλεια των μαλλιών που συνοδεύει την χημειοθεραπεία, του ξύρισαν το κεφάλι εκ των προτέρων. Η χημειοθεραπεία άφησε το πρόσωπο του Matthew καμένο και ξεφλουδισμένο, αλλά η θεραπεία λειτουργούσε.

5Ο Matthew τους εντυπωσίασε όλους με την ακλόνητη δύναμη και αποφασιστικότητα του.

6Όταν επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Matthew έκανε ακόμα έναν γύρο χημειοθεραπεία και πλέον βρίσκεται σε ύφεση.

7Ο Matthew και η οικογένεια του είναι ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουν στις ζωές τους – αλλά είναι πιο δυνατοί από πριν.

Πηγή: fanpage

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τί μπορείτε να πάθετε από το συνδυασμό ποπ κορν + αναψυκτικό στο σινεμά;

Μελέτη από το αμερικανικό Κέντρο Επιστήμης για το Δημόσιο Συμφέρον (CSPI) που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, φέρνει «κακά» νέα για τους λάτρεις του ποπ...

ΕΤΣΙ θα κάνετε τα φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά σας να διαρκούν πολύ Περισσότερο!

Μερικές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι που ξεχνάμε ότι έχουμε φρέσκα τρόφιμα στο ψυγείο μας και φυσικά δεν τα καταναλώνουμε. Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό...

Το περπάτημα βοηθάει και την ψυχή, όχι μόνο το σώμα!

Το περπάτημα αποδεικνύεται ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά όχι μόνο τη σωματική υγεία αλλά και την ψυχική υγεία. Παράλληλα το τακτικό περπάτημα ακόμα και...
close