Νόστιμη μελιτζανοκιμαδόπιτα!

Υλικά:

300 γρ. κιμάς βοδινός
100 γρ. μπέϊκον
1 πακέτο φύλλα κρούστας
100ml ελαιόλαδο
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
3 αυγά
1 φλ. γάλα
Αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τη γεύση

Εκτέλεση:

Πρώτα ανοίγετε φύλλα κρούστας και στρώνετε ένα τραπεζομάντηλο κι επάνω τα φύλλα για να ξεραθούν και να τρίβονται με τα χέρια. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο που τα κόψατε στο multi να τσιγαριστούν 3 λεπτά.

Προσθέτετε τις πιπεριές που τις κόψατε ροδέλες και τις μελιτζάνες που τις καθαρίσατε και κόψατε σε κυβάκια. Αυτά όλα τα αλατίζετε και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά να μαλακώσουν πριν μπουν στην πίτα.
Στο μεταξύ, μόλις σβήσετε τη φωτιά προσθέτετε τον κιμά μαζί με το ψιλοκομμένο μπέϊκον και ανακατεύετε καλά.

Αφήνετε να κρυώσει η γέμιση λίγο, προσθέτετε λίγο κεφαλοτύρι ενώ ανακατεύετε να πάει παντού και λαδώνετε ένα ταψί γενναιόδωρα. Τρίβετε τα μισά φύλλα κρούστας και τα βάζετε στο ταψί ως βάση όσο το δυνατόν καλύτερα απλωμένα και ισόποσα σε κάθε μέρος του ταψιού. Πάνω τους, απλώνετε προσεκτικά τη γέμιση με τον κιμά και τις μελιτζάνες. Τέλος κλείνετε με τα υπόλοιπα σπασμένα φύλλα.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με το υπόλοιπο λάδι και το γάλα και περιχύντε με μια κουτάλα στα πάνω σπασμένα φύλλα κρούστας για να μουσκέψουν. Απλώνετε λίγο κεφαλοτύρι και βάζετε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, τελευταία σχάρα, αντίσταση κάτω και αέρα για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα και το φούρνο.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έριξε τα μακαρόνια σε ένα τηγάνι και 20 λεπτά αργότερα όλοι έγλειφαν τα δάχτυλά τους

Υλικά 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 5οο ml ζωμό (κότας ή λαχανικών) 25ο ml γάλα 1 κουταλιά βούτυρο 250 gr σπαγγέτι 1οο gr τριμμένη παρμεζάνα αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό Πρώτα τσιγαρίστε το...

Τόσο Καιρό Κόβουμε με Λάθος Τρόπο το Καρπούζι. Δείτε μια Έξυπνη Ιδέα!

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και αναμφίβολα ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα είναι το καρπούζι. Αν και δροσιστικό, είναι πρόβλημα πως να...

Ένα φυσικό ΒΙΑΓΚΡΑ από το Θιβέτ για ανεβασμένη «διάθεση»!

 ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΒΙΑΓΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΒΕΤ Συστατικά: 10 σκελίδες σκόρδο 10 λεμονιών 1 kg βιολογικό μέλι Προετοιμασία: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το συνδυάσουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάλτε το μείγμα...
close