Οι τροφές που καθαρίζουν φυσικά το συκώτι

Το νερό έχει το ρόλο “κλειδί”

Το συκώτι αποτελεί τον μηχανισμό φιλτραρίσματος του σώματος, καθώς αποβάλλει τις τοξίνες, ενώ παράλληλα συνθέτει τις πρωτεΐνες και παράγει βιοχημικές ουσίες απαραίτητες για την πέψη των τροφών.

Ο ρόλος του είναι σημαντικός στην καλή κυκλοφορία του αίματος γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγετε το αλκοόλ, την πολλή λευκή ζάχαρη και την ακινησία και να προσπαθείτε να καταναλώνετε τροφές που το «καθαρίζουν» φυσικά.

Παντζάρια

Είναι γεμάτα με φυτικά φλαβονοειδή, ουσίες που βελτιώνουν συνολικά την εύρυθμη λειτουργία του ήπατος.

Σκόρδο

Βοηθά το συκώτι να ενεργοποιήσει ένζυμα που απωθούν τις τοξίνες, ενώ είναι πλούσιο σε σελήνιο και αλλισίνη, δύο φυσικά στοιχεία που βοηθούν στον καθαρισμό του.

Γκρέιπφρουτ

Βοηθά το συκώτι να αποβάλλει τοξικές ουσίες από τον οργανισμό, ενώ είναι ταυτόχρονα πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

Πράσινο τσάι

Οι κατεχίνες, φυτικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες στο πράσινο τσάι, έχει βρεθεί πως βελτιώνουν την ηπατική λειτουργία.

Σταυρανθή λαχανικά

Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι και το λάχανο αυξάνουν την παρουσία οργανικών ενώσεων στο σώμα μας, οι οποίες συντελούν στην δημιουργία ενζύμων απαραίτητων στην χώνεψη.

Λεμόνι

Απομακρύνει τις τοξικές ουσίες και τονώνει τη διαδικασία της πέψης.

Τέλος, μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στερέωσε με Ταινία ένα Βαμβάκι στο Αυτί του και έπεσε για Ύπνο. Ο λόγος; Θα Εκπλαγείτε!

Το Vicks VapoRub είναι ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας. Όχι μόνο χάρη στις θεραπευτικές του ικανότητες, αλλά επειδή...

Πρόσeξε την Εικόνα! Τι είδες Πρώτο; Δες ΤΙ σημαίνει για τον Χαρακτήρα σου

Ποιον είδατε πρώτα στην Εικόνα; Η Απάντησή σας Αποκαλύπτει πολλά για την Προσωπικότητά σας! Οι οπτικές οφθαλμαπάτες μπορούν να γίνουν πολύ διασκεδαστικές. Όχι μόνο αποκαλύπτουν...

Panna cotta γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

Γιαούρτι με μέλι. Παραδοσιακό κι αγαπημένο, το ελληνικό θρεπτικό επιδόρπιο που σερβίρεται μέχρι και σήμερα μετά από ένα καλό γεύμα. Για να το κάνουμε λίγο...
close