Νέες αποκαλύψεις – «φωτιά» για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη – Ο κατ’ ομολογίαν δολοφόνος της άτυχης εφοριακού «φωτογραφίζει» τους δύο άνδρες που του έδωσαν την εντολή να σκοτώσει τη Δώρα – Αποκαλύπτει τους διαλόγους που είχαν μεταξύ τους – Πώς έστησαν την ενέδρα θανάτου

Ήταν 18 Οκτωβρίου 2017 όταν η άτυχη εφοριακός Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε άγρια από τον Μανώλη Σοροπίδη, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.(Διαβάστε την συνέχεια Παρακάτω)[read more=”Διαβάστε την Συνέχεια…………………………………………………” less=”Κλείστε την Συνέχεια…………………………………………………”]

Σχεδόν τρεις μήνες μετά, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν ακόμα και τους πιο έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον κατ’ ομολογίαν δολοφόνο της άτυχης εφοριακού δύο άνδρες, τους οποίους «φωτογραφίζει» αλλά δεν κατονομάζει, καθώς φοβάται για τη ζωή του, του έδωσαν εντολή να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη. Αφού του υποσχέθηκαν ότι θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να βγάλει από τη μέση, όπως αναφέρει, την άτυχη εφοριακό, ο Σοροπίδης πηγαίνει το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στο Β’ Νεκροταφείο, όπου της καταφέρνει 14 μαχαιριές. Η είδηση του θανάτου της σοκάρει το πανελλήνιο.

Στο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή και αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος», ο Σοροπίδης υποστήριξε πως υπήρξε και στο παρελθόν σχέδιο δολοφονίας της άτυχης εφοριακού. Ωστόσο, τότε τα σχέδια των ηθικών αυτουργών είχαν «ναυαγήσει», καθώς υπήρχαν μάρτυρες στο σημείο όπου θα δολοφονούσαν την 32χρονη εφοριακό, αναφέρει το «Έθνος»

Ποιοι και γιατί όμως ήθελαν νεκρή τη Δώρα Ζέμπερη; Τι «έψαχναν» στην τσάντα της εφοριακού; Τις απαντήσεις φαίνεται πως «δίνει» ο δολοφόνος της Ζέμπερη, ο οποίος αποκαλύπτει τα όσα συνέβησαν πριν αλλά και μετά τη δολοφονία.

«Είχα συμβόλαιο θανάτου για τη Ζέμπερη»
Η γλαφυρή περιγραφή του – η πιστότητα της οποίας αμφισβητείται από την Αστυνομία – αρχίζει με την ημέρα που συνάντησε την «καταστροφή του», όπως χαρακτήρισε το συναπάντημα με ένα παλιό του γνώριμο στα σκαλιά της Εισαγγελίας της Αθήνας.

«Είμαι στην Ευελπίδων. Κατεβαίνω στην Εισαγγελία Ποινών για να μπορέσω να δηλώσω αλλαγή κατοικίας. Ανεβαίνοντας στις σκάλες συναντώ την καταστροφή μου. Συνάντησα κάποιον κύριο, τον οποίο γνώρισα πριν μπω στη φυλακή. Ο κύριος… τάδε, ήταν μαζί με κάποιον που δεν γνώριζα. Μου τον σύστησε σαν Χάρη και μου είπε ότι είναι καλός στη δουλειά του και υπακούει μόνο στις εντολές του» περιγράφει ο Μανώλης Σοροπίδης.

«Τα λεφτά είναι 30.000 ευρώ. Σε ενδιαφέρει ή όχι;»
Οι τρεις φαίνεται πως συνομίλησαν για κάποια ώρα, με τον κατηγορούμενο να αναφέρεται στα οικονομικά του προβλήματα και τον έναν από τους δύο να του δίνει 40 ευρώ για να τον περιμένει απέναντι στην καφετέρια: «Έχω μία πρόταση που θα σε κάνει καλά. Θα δω και την υπόθεσή σου», ανέφερε ο ένας άνδρας στο δολοφόνο της Δώρας.

Ο Σοροπίδης, όπως αναφέρει ο ίδιος, πήγε στην καφετέρια. «Έπειτα από ώρα ήρθε. Λίγο αργότερα ήρθε κι ο άλλος που μου ήθελε να τον αποκαλώ μόνο αφεντικό. Μου λέει: ”Τα λεφτά είναι 30.000 ευρώ, σε ενδιαφέρει; Ναι ή όχι; Θα μου απαντήσεις γιατί δεν μπορείς να κάνεις πίσω”».
Στη συνέχεια, όπως είπε ο Σοροπίδης οι δύο άνδρες του μίλησαν για τη Δώρα Ζέμπερη και πως έπρεπε να βγει από τη μέση: «Μου είπαν ότι αυτοί και οι πελάτες τους έχουν σοβαρό πρόβλημα με μία κυρία, η οποία δεν πλησιάζεται και δεν χρηματίζεται. Αλλά κατά διαστήματα κουβαλάει στην τσάντα της κάποια πράγματα, όταν δεν τα κλειδώνει για λόγους ασφαλείας εκεί που δουλεύει, που θα τα χρειαστούμε οπωσδήποτε όταν τη βγάλουμε εκτός μάχης, για να βάλουμε δικό μας άνθρωπο στη θέση της για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 – 4 μηνών πριν μπει το 2018».

Τι «έψαχναν» στην τσάντα της;
«Δεν σου ζητάω να γκρεμίσεις την Ακρόπολη, απλώς να βγει εκτός υπηρεσίας. Ό,τι κι αν συμβεί εγώ θα είμαι εγώ. Αν κάτι δεν πάει καλά, να ξέρεις ότι όλες οι έδρες υποκλίνονται μπροστά μου, γιατί τους περισσότερους τους έχω στο χέρι», ισχυρίζεται ο Σοροπίδης ότι του είπε το «αφεντικό».
Στη συνέχεια του έδωσε 350 ευρώ, λέγοντάς του ότι θα πάρει φωτογραφία της κοπέλας και πληροφορίες. Του έδωσε ραντεβόυ και του έφερε ένα φάκελο με οδηγίες. Του ζήτησε, λέει ο ο Σοροπίδης, να δει αν βγάζει κάτι από την τσάντα της και το κρύβει στο μνήμα. Σε λίγες ημέρες θα του πήγαινε ένα μαχαίρι και θα του έδειχνε πώς να το κρατάει για να μην κάνει μεγάλη ζημιά.

«Βρισκόμουν στο σπίτι μου… σκεφτόμουν με ποιο τρόπο θα μπορούσα να πάρω την τσάντα με το περιεχόμενο που τόσο τους ενδιαφέρει για τους πελάτες τους και να εξαφανιστώ μετά σε ένα μέρος που δεν το ξέρουν… Έφτασα στο νεκροταφείο έχοντας κατά νου να μην προκαλέσω κακό στην κοπέλα. Πλησίασα και πήρα την τσάντα».

Πώς έγινε το κακό
«Εκείνη με αντιλήφθηκε. Και τότε έγινε το κακό άδικα. Εγώ γυρνάω στο δρόμο να φύγω και τότε με τραβάει από πίσω και λέει “κλέφτης, κλέφτης”. Τότε έβγαλα το μαχαίρι να τη φοβερίσω και λέω “δεν θέλω να σου κάνω κακό”. Προσπαθούσε να τραβήξει την τσάντα και με το άλλο χέρι μου έδινε χτυπήματα. Τότε εγώ έξαλλος, σε άλλο κόσμο, ματώνω μερικές φορές το κορμί της για να με αφήσει. Τραβάγαμε ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα η κοπέλα να χτυπηθεί γερά…»

Την επόμενη ημέρα, όπως ισχυρίζεται ο Σοροπίδης, πήγε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με την ελπίδα να βρει το «αφεντικό». «Μόλις τον χαιρέτησα, μου απάντησε “κύριέ μου, δεν σας γνωρίζω. Είμαι πολύ απασχολημένος. Έχω αρκετές υποθέσεις και δεν θέλω άλλες. Μην με ξαναπλησιάσετε”».

stroumfaki.gr
[/read]
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...