in

Πέντε ασκήσεις για να εξαφανίσετε το διπλοσάγονο

Μπορεί να περνάτε αρκετές ώρες στο γυμναστήριο και να έχετε καταφέρει να σμιλέψετε το σώμα σας, όμως το ενοχλητικό διπλοσάγονο δεν φεύγει όσο κι αν τρέχετε στο διάδρομο και όσες ασκήσεις με βάρη κι αν κάνετε!

Με την πάροδο των ετών, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του κι έτσι χαλαρώνει γύρω από το λαιμό και κάτω από το σαγόνι. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και η κακή διατροφή επιταχύνουν τη διαδικασία χαλάρωσης του δέρματος.

Δύο είναι οι βασικοί μύες, ο στερνοκλειδομαστοειδής και το πλάτυσμα, που βρίσκονται στο λαιμό και η εκγύμνασή τους βοηθά να μοιάζει το δέρμα στο σημείο αυτό πιο σφριγηλό και νεανικό.

Όσοι θέλουν να απαλλαγούν από το χαλαρωμένο δέρμα κάτω από το σαγόνι συνήθως αφήνονται στο νυστέρι του πλαστικού, αξίζει όμως να δοκιμάσετε πρώτα μερικές απλές ασκήσεις πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε αισθητική επέμβαση.

diplosagono1

Σταθείτε με τον κορμό σε ευθεία και τα χέρια χαλαρά. Γέρνετε το κεφάλι προς τα πίσω ώστε να κοιτάζετε το ταβάνι. Δώστε ένα… φιλί στο ταβάνι, σουφρώνοντας τα χείλη και πιέζοντάς τα όσο το δυνατόν περισσότερο προς τα εμπρός. Θα νιώσετε το δέρμα στο λαιμό και το σαγόνι να τεντώνει. Κρατήστε για 5 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε τα χείλη και επαναφέρετε το κεφάλι στην κανονική του θέση. Κάντε δύο σετ των 15 επαναλήψεων.

diplosagono2

Ξαπλώστε ανάσκελα στο κρεβάτι, με τον αυχένα να βρίσκεται στην άκρη του στρώματος και το κεφάλι χαλαρό. Σφίγγοντας τους μύες που βρίσκονται στο πρόσθιο μέρος του λαιμού, σηκώστε αργά το κεφάλι και φέρτε το σαγόνι προς το στήθος, με τους ώμους να ακουμπούν το στρώμα. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα και επαναφέρετε αργά τον αυχένα στην αρχική του θέση. Κάντε 3 σετ των 2 επαναλήψεων. Σηκωθείτε ανάμεσα στα σετ για να αποφύγετε τη ζαλάδα.

diplosagono3

Σταθείτε ή καθίστε σε μια καρέκλα. Κρατήστε τον κορμό σε ευθεία ώστε η πλάτη να είναι ίσια. Κουνήστε το σαγόνι πάνω-κάτω σαν να μασάτε, κρατώντας κλειστό το στόμα. Εισπνέετε βαθιά από τη μύτη και καθώς εκπνέετε κάντε έναν ήχο σαν μουρμούρισμα. Μετά την εκπνοή, ανοίγετε διάπλατα το στόμα και με την άκρη της γλώσσας πιέζετε ελαφρώς τα κάτω δόντια από τη μέσα πλευρά. Μείνετε σε αυτή τη θέση και κάντε μια βαθιά εισπνοή. Κατά την εκπνοή, αφήστε να ακουστεί παρατεταμένα ένα «α». Επαναλάβετε δύο φορές.

diplosagono4

Καθίστε σε μια καρέκλα και την πλάτη σε ευθεία και τους ώμους χαλαρούς. Γέρνετε το κεφάλι προς τα πίσω ώστε να κοιτάζετε το ταβάνι. Το στόμα είναι κλειστό, όμως τα χείλη δεν είναι σφιγμένα. Ανοίγετε το στόμα ώστε να σχηματιστεί ένα «ο». Μείνετε για 20 δευτερόλεπτα. Θα νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα στα πλαϊνά του λαιμού. Χαλαρώνετε το στόμα και χαμηλώνετε το πιγούνι. Κάντε 2 σετ των 10 επαναλήψεων.

diplosagono5

Εκτείνετε το κάτω χείλος προς τα εμπρός όσο μπορείτε. Το δέρμα στο πιγούνι θα πρέπει αν ζαρώσει. Κρατήστε για 1 δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια, με το χείλος στην ίδια θέση, σφίγγετε τους μύες στο πρόσθιο μέρος του λαιμού και χαμηλώνετε το πιγούνι προς το στήθος, χωρίς να καμπουριάζει η πλάτη. Κρατήστε για 1 δευτερόλεπτο, χαλαρώστε τα χείλη και ισιώστε τον αυχένα. Κάντε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.
Πηγή

Με αυτό Γιατροσόφι που έμαθα απ’τη Γιαγιά μου Θεράπευσα τους Κιρσούς & την Φλεβίτιδα με Φυσικό Τρόπο – 100% Αποτελέσματα!

Οι 10 λόγοι που ΔΕΝ πρέπει ΠΟΤΕ να χτυπάτε τα παιδιά σας!