in

Πήρε έναν επίδεσμο και τύλιξε το Γόνατό της. Λίγες ώρες αργότερα, δεν μπορούσε να το Πιστέψει!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που νιώθουν πόνο στα γόνατα. Πολλοί άνθρωποι χρειάζεται να κάνουν εγχειρήσεις ή αντιμετωπίζουν χρόνιους πόνους στα γόνατα.
Υπάρχουν όμως τεχνικές για να ανακουφίσετε τον πόνο. Δείτε παρακάτω 5 σημεία που μπορεί να σας πονάνε στα γόνατα και ανακαλύψτε τι μπορεί να προκαλεί τον πόνο στο καθένα. Στη συνέχεια διαβάστε πώς μπορείτε να τον καταπολεμήσετε εύκολα.

Τα 5 σημεία που προκαλούν πόνο στα γόνατα

Αυτά είναι τα 5 πιο συχνά σημεία πόνου στα γόνατα. Αν και πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας, είναι καλό να ξέρετε τι προκαλεί τον πόνο, έτσι ώστε να αναγνωρίσετε το πρόβλημα και να βρείτε την ανάλογη θεραπεία.

1. Από την μέσα πλευρά

Αυτή η περιοχή ονομάζεται έσω μηνίσκος. Ο πόνος μπορεί να είναι αποτέλεσμα ρήξης μυός ή συνδέσμου, ή μπορεί να υποδεικνύει αρθρίτιδα ή θυλακίτιδα. Ο καλύτερος τρόπος να το εξακριβώσετε είναι με μια επίσκεψη στον γιατρό σας.

2. Από την έξω πλευρά

Αυτή η περιοχή ονομάζεται έξω μηνίσκος. Ο πόνος μπορεί να προέρχεται αντίστοιχα από ρήξη μυός, συνδέσμου ή αρθρίτιδα. Μπορεί επίσης να προέρχεται και από ένα σύνδρομο που ονομάζεται IT Band Syndrome. Εμφανίζεται συχνά στους αθλητές και τα πιο κοινά συμπτώματα είναι ο πόνος και το πρήξιμο στην περιοχή αυτή.

3. Πάνω από το γόνατο

Πάνω από το γόνατο βρίσκεται ο τετρακέφαλος. Ο πόνος σε αυτό το σημείο ονομάζεται τενοντίτιδα τετρακέφαλου. Προκαλείται συχνά από υπερβολική κούραση ή χρήση του γόνατου και μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό ή και τραυματισμό των μυών.

4. Κάτω από το γόνατο

Ο πόνος σε αυτό το σημείο προκαλείται από τα πολλά χοροπηδήματα. Το σημείο που ενώνει την επιγονατίδα με το κάτω μέρος του ποδιού πιέζεται κι έτσι δημιουργείται πόνος. Μπορεί επίσης να είναι θυλακίτιδα, αρθρίτιδα ή σύνδρομο επιγονατιδομηριαίου πόνου.

5. Επιγονατίδα

Ο πόνος μπορεί να προκαλείται λόγω αρθρίτιδας ή λόγω μιας πάθησης που ονομάζεται το γόνατο του αθλητή. Η πίεση όταν τρέχει κάποιος προκαλεί ερεθισμούς στην επιγονατίδα. Ο πόνος μπορεί να είναι δυνατός και να κρατήσει αρκετό καιρό.

Τι μπορείτε να κάνετε για όλα αυτά;

Τεχνική RICE

1. Ξεκουραστείτε

Αυτή η τεχνική είναι καλή για την μείωση του πρηξίματος στο γόνατο. Θα μειώσει επίσης την αίσθηση του πόνο. Είναι καλό να ξεκουραστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

2. Πάγος

Βάλτε πάγο στο σημείο που πονάτε. Ο πάγος θα επιβραδύνει την διαδικασία της φλεγμονής και θα κάνει την ανάρρωση σας πιο γρήγορη. Προσοχή, μην ακουμπάτε τον πάγο απευθείας στο δέρμα.

3. Συμπίεση

Χρησιμοποιήστε έναν ελαστικό συμπιεστικό επίδεσμο γύρω από το πόδι σας για να μειώσετε το πρήξιμο, ή ακόμη και ειδικές μπότες ή νάρθηκα.

4. Σήκωμα

Στερεώστε το πόδι σας πιο ψηλά από το επίπεδο της καρδιάς, έτσι ώστε το υγρό που έχει συσσωρευτεί να μπορέσει να φύγει. Επίσης, έτσι μειώνετε την πιθανότητα σχηματισμού θρόμβων.

Άλλες συμβουλές για να καταπολεμήσετε τον πόνο

1. Προσέξτε το βάρος σας

Το βάρος παίζει σημαντικό λόγο στον πόνο στα γόνατα. Αν, για παράδειγμα, είστε υπέρβαροι, τα γόνατα σας νιώθουν υπερβολική πίεση. Δεν είναι ανάγκη να φτάσετε στο ιδεατό σας βάρος – ακόμη και μικρές αλλαγές μπορεί να κάνουν την διαφορά.

2. Προτιμήστε πιο χαλαρές ασκήσεις

Υπάρχουν πολλοί τύποι ασκήσεων που επιβαρύνουν λιγότερο το γόνατο, όπως περπάτημα, ποδήλατο, κολύμβηση ή αεροβική στο νερό.

3. Βελονισμός

Πολλοί απορρίπτουν τον βελονισμό, όσοι όμως τον δοκιμάζουν διαπιστώνουν ότι αυτή η αρχαία κινεζική τεχνική έχει όντως αποτελέσματα στην ανακούφιση του πόνου.

4. Ισιώστε το σώμα σας

Είναι σημαντικό να είναι ίσιο το σώμα σας γιατί διαφορετικά ασκείται πίεση σε όλο το πόδι. Η άσκηση της εικόνας είναι ιδανική για την σύσφιξη των γλουτών που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πιο ίσια πλάτη.

5. Προσοχή στα παπούτσια

Μερικές φορές πρέπει να θυσιάζουμε την μόδα για χάρη της υγείας μας. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια ασκούν 23% περισσότερη πίεση στο γόνατο και κάνουν τους μύες της γάμπας πιο σφιγμένους, κάτι που επίσης προκαλεί πόνο στο γόνατο.

fanpage.gr

6 λάθη πou σας ασχημαίνουν. Αλλάξτε τα!

ΠΡOΣOΧH: Φυτo πoυ υπάρχει σε χιλιάδες σπiτια πρoκαλεi τoξική δηλητηρiαση!