Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Παίρνει ένα φύλλο ζύμης το πασπαλίζει με τυρί και το σκεπάζει με ζαμπόν. Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει! - LINE LIFE

Παίρνει ένα φύλλο ζύμης το πασπαλίζει με τυρί και το σκεπάζει με ζαμπόν. Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Η μοναδική της τεχνική για να φτιάξει ρολάκια με τυρί και ζαμπόν είναι πανέξυπνη!

Μια κλασική συνταγή που συνδυάζει τυρί και ζαμπόν και κάνει το τέλειο ορεκτικό για να κεράσετε τους φίλους σας! Ένα σνακ που σίγουρα θα αγαπήσουν όλοι!

Θα χρειαστείτε:

1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο αποψυγμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι καγιέν
8 φέτες καπνιστό ζαμπόν
Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

2. Χτυπάμε το αυγό και το νερό μαζί μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.

3. Ξεδιπλώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια, κόψτε τη ζύμη στη μέση κατά μήκος.

4. Περάστε τη ζύμη με ένα πινέλο με το χτυπημένο αυγό.

5. Πασπαλίστε ομοιόμορφα 3 κουταλιές τυρί πάνω από το ένα φύλλο ζύμης, και στη συνέχεια, σκεπάστε το με τις φέτες ζαμπόν.

6. Τοποθετήστε από πάνω το άλλο φύλλο ζύμης, περάστε με πινέλο το μείγμα αυγού, και περάστε από πάνω απαλά ένα πλάστη για να ενωθούν οι δύο ζύμες. Περάστε από πάνω με πινέλο ξανά το χτυπημένο αυγό.

7. Ξεκινήστε να τυλίγετε σφιχτά σε ρολό τη ζύμη, ξεκινώντας από μία μεγαλύτερη σε μήκος πλευρά. Κόψτε το ρολό σε περίπου 24 φέτες και τοποθετήστε τις στο ταψί.

8. Αλείφουμε τις φέτες με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

9. Ψήστε για 12-14 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πανεύκολο! Έχετε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο; Ποιες άλλες παραλλαγές έχετε κάνει;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.