Αυτή η συνταγή έχει τις ρίζες της στην Αγγλία και χρονολογείται στο 1700. Είναι στο κατάλληλο μέγεθος και με απίστευτη γεύση. Είναι τέλειο για κολατσιό ή γεύμα. Εδώ έχουμε τη συνταγή για σας. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

Θα χρειαστείτε:

  • 500γρ χοιρινό κιμά
  • 1 κ.σ Worcestershire σως
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 2 κ.σ κορνφλάουρ
  • 1/4 κ.σ μοσχοκάρυδο
  • λίγο ψιλοκομμένο φασκόμηλο
  • λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 βρασμένα αυγά
  • λάδι για το τηγάνι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 1/2 κούπας αλεύρι

Σε ένα μέτριο μπολ βάλτε τη σως, τη μουστάρδα, το κορνφλάουρ, το φασκόμηλο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα 6 καλοβρασμένα αυγά.

Πάρτε λίγο από το μείγμα του κιμά και τυλίξτε το γύρω από ένα αυγό Κάντε το αυτό για όλα τα αυγά. Αφήστε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Σε 3 μικρά μπολ βάλτε, στο ένα αλεύρι, στο άλλο ένα αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα και στο 3ο τριμμένη φρυγανιά. Βγάλτε τις μπάλες από το ψυγείο και πανάρετε.

Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν χρυσά, για περίπου 7 λεπτά. Αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Κόψτε στη μέση και απολαύστε! Πώς σας φάνηκε;