Πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε τον γνωστό Χαλβά Φαρσάλων!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

1) Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.

2)Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.

3)Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.

4)Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

5)Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την καραμέλα ανοιχτόχρωμη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Απλά εμένα μου αρέσουν τα πολύ ψημένα γλυκά! Πηγή φυσικά είναι η μανούλα μου.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χυμός από ρόδι: Tο από ρόφημα που βοηθάει στο να καθαρίσουν τις αρτηρίες σας!

Ανησυχείτε για την πιθανότητα να έχετε φραγμένες αρτηρίες και να μην το γνωρίζετε; Η λύση μπορεί να “κρύβεται” στην κουζίνα σας και όχι στο...

«Μαμά, γιατί δεν γελάς πια;»

«Μαμά τι συμβαίνει;» «Τίποτα παιδί μου, γιατί;» «Δεν γελάς πλέον μαμά.» Τα παιδιά μου μπορούν να με διαβάσουν σαν ανοιχτό βιβλίο.Έχω ακούσει αυτές τις λέξεις άπειρες φορές.Κάθε...

Μια μικρή διαδικασία αφαίρεσης ενός σημαδιού εκ γενετής μετατράπηκε σε εφιάλτη

Μία blogger ομορφιάς αποκάλυψε πως μια μικρή διαδικασία αφαίρεσης ενός σημαδιού εκ γενετής μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν η επέμβαση με λέιζερ άφησε το δέρμα...
close