Πανεύκολο γλυκό ταψιου με μαρμελάδα θα σας τρέχουν τα σάλια!

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
2 αυγά
2 κ σ ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 φακ ξηρη μαγιά
1/2 φλιτζάνι βιτάμ λιωμένο
Αλεύρι όσο πάρει
ψιλοκομμενα καριδια
μαρμελαδα δαμασκηνο
σταφιδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το φυλλο

Σε μια λεκανη βαζω τη μαγια τη ζαχαρη το γαλα και ανακατευω μεχρι να λιωσει η μαγια !

Προσθετω τα αυγα και συνεχιζω το ανακατεμα!

Προσθετω σιγα σιγα το αλευρι το αλατι και το λιωμενο βουτυρο!

Ζυμωνω μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια!

Αφηνω τη ζυμη να ξεκουραστει και διπλασιαστει!

Χωριζω τη ζυμη σε τρια μερη και ανοιγω πολυ λεπτα φυλλα παραλληλογραμμα !

Τοποθετω το ενα φυλλο στο ταψι με λαδοκολλα!

Βαζω μαρμελαδα δαμασκηνο που εκανα εγω , λιγα καριδια και σταφιδες !

Το ιδιο κανω και με το δευτερο φυλλο!

Τοποθετω το τριτο φυλλο και το αφηνω παλι να διπλασιαστει!

Ψηνω στους 200 β για 35 λεπτα!

Για τη γκαναζ

  • 1 κουβερτουρα
  • γαλα
  • λιγο baileis
  • και 3 κ σ κακαο

Λιωνω την κουβερτουρα με το γαλα το κακαο και το baileis και περιχυνω τη γκαναζ επανω στο κρυο γλυκο!

Εβαλα και λιγες σταγονες ασπρης σοκολατας επανω στη γκαναζ!

Ενα πολυ ωραιο γλυκακι για ολες τις ωρες!

Αν σας περισσεψει ζυμη καντε κρουασανακια!

Πηγή: daddy-cool

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Λάθος με το Λεμόνι και το Νερό, που κάνετε κάθε Πρωί

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν την ξινή γεύση των λεμονιών. Στην πραγματικότητα, μερικοί δεν μπορούν ούτε να το σκέφτονται, χωρίς να νιώσουν...

Συνταγή: Θεϊκό σπιτικό τιραμισού!

Mια τρομερή συνταγή σπιτικού τιραμισού που πρέπει οποιοσδήποτε να δοκιμάσετε και να τρελάνετε φίλους και οικογένεια! Υλικά μπισκότα σαβαγιάρ: 30-32 μασκαρπόνε (ιταλικό τυρί): 500 γρ. αυγά: 3 ζάχαρη: 1 φλιτζάνι του τσαγιού...

Έτσι θα Φτιάξετε τις ΠΙΟ λαχταριστές γεμιστές Πατάτες με Τυρί που Φάγατε ποτέ, σε 7 Πανεύκολα Βήματα!

Οι πατάτες είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό λαχανικό που το τρώμε σε οποιαδήποτε μορφή: τηγανιτές, ψητές, βραστές, ως συνοδευτικό, αλλά και ως κύριο πιάτο. Με...
close