Πιέζει το Πόδι της σε ΑΥΤΟ το σημείο για 5 Δευτερόλεπτα, Κάθε Βράδυ πριν τον ύπνο. Το αποτέλεσμα; Θαυματουργό!

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, υποφέρει από αϋπνίες, και η έλλειψη ύπνου επηρεάζει και την καθημερινότητα του ατόμου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Acupuncture.com, η εφαρμογή πίεσης σε καίρια σημεία είναι το κλειδί για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου και να καταπολεμήσετε την αϋπνία. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν αυτή τη πρακτική για αιώνες, μοιράζονται τα μυστικά αυτής της τεχνικής.

Ποια σημεία πίεσης βοηθούν για καλύτερο βραδινό ύπνο; Υπάρχουν πολλά σημεία πίεσης στο ανθρώπινο σώμα, αλλά τα παρακάτω τρία σημεία, επηρεάζουν τον ύπνο.

Η σύγχρονη ρεφλεξολογία εξηγεί ότι το σημείο, που είναι γνωστό ως LV3, θεωρείται ότι «σημείο για όλα τα προβλήματα,» μεταξύ των οποίων και η αϋπνία. Αυτό το σημείο βρίσκεται ανάμεσα στα μετατάρσια του μεγάλου και του δεύτερου δαχτύλου του ποδιού. Συνιστάται να πιέσετε στο σημείο για 4-5 δευτερόλεπτα.

Αυτό είναι το σημείο πίεσης LV3:

1

Εκτός από το LV3, η ιστοσελίδα Acupuncture.com ότι τα σημεία P6 και K1 χρησιμοποιούνται επίσης στη πιεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση της αϋπνίας. Το σημείο P6 βρίσκεται 3 δάχτυλα πάνω από τον καρπό, ανάμεσα στους τένοντες. Πιέστε το σημείο P5 για 5 λεπτά και έπειτα απελευθερώστε. Το σημείο K1 βρίσκεται στη πατούσα, στο κέντρο των μετατάρσιων οστών. Πιέστε το σημείο Κ1 για 30 δευτερόλεπτα, απελευθερώστε για 5 δευτερόλεπτα και έπειτα πιέστε ξανά για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για 5 λεπτά.

Αυτό είναι το σημείο πίεσης P6:

2

Και αυτό είναι το σημείο πίεσης K1:

3

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να έχετε πιο ποιοτικό ύπνο; Εκτός από την πιεσοθεραπεία, το Αμερικάνικο Ίδρυμα Ύπνου δίνει πρακτικές συμβουλές για να μειώσετε το άγχος και να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ.

Έχοντας μια συγκεκριμένη ώρα που κοιμάστε και μια σταθερή ώρα που ξυπνάτε το πρωί, κρατάει τον οργανισμό σας σε ρουτίνα και βοηθάει να σπάσετε τον φαύλο κύκλο της αϋπνίας. Αν έχετε ένα «χαλαρωτικό τελετουργικό» πριν τον ύπνο και αποφεύγετε να κοιμάστε κατά τη διάρκεια της μέρας, ωφελεί όσους έχουν προβλήματα με τον ύπνο.

Αποφύγετε να πίνετε το βράδυ καφεΐνη και αλκοόλ, να τρώτε μεγάλα γεύματα και να καπνίζετε. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να χαλαρώσει και αν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε, πάτε σε άλλο χώρο και κάντε κάτι άλλο μέχρι να κουραστείτε.


Credit: remedydaily.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι σωστοί χρόνοι για να βράσετε το τέλειο αυγό ανάλογα με το πως το επιθυμείτε

Τι είναι πιο απλό άραγε από το απλά να βράσεις ένα αυγό; Απλά βάζεις νερό, το βάζεις στην φωτιά και περιμένεις έναν συγκεκριμένο χρόνο. Μπορεί...

Το λάθος που κάνετε στο μπάρμπεκιου και μπορεί να σας προκαλέσει δηλητηρίαση

Περισσότεροι από εννέα στους δέκα λάτρεις του μπάρμπεκιου κάνουν τουλάχιστον ένα σοβαρό λάθος υγιεινής όταν ψήνουν κρέατα στα κάρβουνα. Το λάθος αυτό όμως μπορεί να...

Ψυχοσωματικά: Πώς οι κακές σκέψεις σχετίζονται με ασθένειες

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ιδιο­συγκρασία του ατόμου στην υγεία του, πρέπει να θυμηθούμε τη στενή σχέση ανάμεσα στο μυαλό και...
close