ΠΩΣ να διώξετε τα Κουνούπια φυσικά χρησιμοποιώντας ΜΟΝΟ 3 Συστατικά!

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του πολλά έντομα και τα πιο ενοχλητικά είναι τα κουνούπια. Σε τσιμπάνε και σε γεμίζουν σπυράκια που σε φαγουρίζουν και καμιά φορά πονάνε κιόλας. Επιπλέον, τα κουνούπια πολλές φορές συνδέονται με απειλητικές ασθένειες. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να τα κρατάμε μακριά μας.

Υπάρχουν πολλές ιδέες στο διαδίκτυο για το πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αλλά δεν λειτουργούν όλες. Η παρακάτω συνταγή για χειροποίητο απωθητικό κουνουπιών από τους Household Hackers είναι απλή και αποδεδειγμένα αποτελεσματική!

Δείτε το βίντεο και διαβάστε παρακάτω τις οδηγίες για να το φτιάξετε κι εσείς:

Θα χρειαστείτε μόλις λίγα λεπτά για να το φτιάξετε. Αυτό το απωθητικό προσφέρει μέχρι και 6 ώρες προστασία από τα κουνούπια! Επίσης, όλα τα υλικά του είναι φυσικά.

Η βάση του είναι το έλαιο ευκάλυπτου με άρωμα λεμόνι – το οποίο μπορεί να αρέσει σε εμάς, αλλά τα κουνούπια το μισούν.

Θα χρειαστείτε:
– 30 σταγόνες έλαιο ευκάλυπτου με λεμόνι
– 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
– 115 γρ. αμαμελίδα

Ο λόγος που ο ευκάλυπτος είναι τόσο αποτελεσματικός είναι χάρη σε ένα συστατικό που περιέχει (menthoglycol). Αυτό το συστατικό υπάρχει και στα περισσότερα απωθητικά, χωρίς όμως τις βλαβερές παρενέργειες που έχουν εκείνα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έλαιο κιτρονέλλας ή λεμονόχορτου, αλλά θα πρέπει να ανανεώνετε το σπρέι κάθε 30 λεπτά.

Το εκχύλισμα βανίλιας είναι προαιρετικό, ωστόσο βοηθά στην αποτελεσματικότητα του σπρέι και το κάνει να μυρίζει πολύ όμορφα.

Τέλος, αντί για αμαμελίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα, βότκα ή λάδι.

1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο.
2. Ανακατέψτε καλά.
3. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπουκαλάκι για σπρέι. Ψεκαστείτε παντού πριν βγείτε έξω για να έχετε 6 ώρες προστασίας από τα κουνούπια.

Credit: tiphero.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι να κάνετε για να ιδρώνετε λιγότερο το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, ο υδράργυρος ανεβαίνει συνεχώς και μαζί με αυτόν αυξάνεται και ο ιδρώτας. Αν, λοιπόν, ανήκετε σε αυτούς που...

Το 95% των Ανθρώπων, ΔΕΝ μπορεί να Περάσει αυτό το ΤΕΣΤ ευφυίας. Εσύ Μπορείς;

Εάν μπορείτε να απαντήσετε με επιτυχία σε όλες τις ερωτήσεις αυτού του κουίζ, τότε το IQ σας είναι υψηλότερο απ” ότι των περισσότερων ανθρώπων...

Τεστ με εικόνες: Έχετε προδιάθεση στην ευτυχία;

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ο εγκέφαλός μας είναι «προγραμματισμένος» ώστε να εστιάζει περισσότερο σε θετικές ή σε αρνητικές εικόνες. Μπορείτε να τεστάρετε και τη...
close