in

Πόσες Θερμίδες Καίμε όταν Κάνουμε SΕX; Η απάντηση θα σας Εκπλήξει!

Δεν έχει σημασία τι κάνετε, πάντα ασκείστε και καίτε θερμίδες. Γνωρίζατε ότι γελώντας επί 10 λεπτά καίτε περίπου 50 θερμίδες; Ακόμα και το βούρτσισμα των δοντιών σας για δύο λεπτά καίει 5,7 θερμίδες!
Το σeξ, η πιο ευχάριστη μορφή άσκησης, καίει επίσης θερμίδες, αλλά είναι δύσκολο να βρούμε το μέσο όρο. Μερικοί λένε ότι είναι περίπου 69 θερμίδες, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να κάψει πάνω από 200!

«Θαμμένη» σε μια μελέτη για την παχυσαρκία στο New England Journal of Medicine. είναι μια μικρή αναφορά σε αυτό, η οποία αναφέρει ότι ένας άνθρωπος στις αρχές των 30 και με τη μέση διάρκεια της σeξουαλικής δραστηριότητας – έξι λεπτά – θα κάψει μόνο 21 θερμίδες. Αυτό βασίζεται σε μια πρόχειρη εκτίμηση του ρυθμού ενός ατόμου της μετατροπής ενέργειας (μεταβολισμός) κατά τη διάρκεια του σeξ.

Σαφώς, είναι πιο περίπλοκο. Εξαρτάται από ένα τεράστιο φάσμα παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων – αλλά δεν περιορίζεται σε – αν είστε άνδρας ή γυναίκα, τον/ην σύντροφό σας, πόσο καιρό διαρκεί η πράξη, πόσο έντονη είναι, η σας καρδιαγγειακή υγεία, η μυϊκή μάζα και, φυσικά, ποιες είναι οι στάσeις που παίρνετε.

Καταμέτρηση θερμίδων
Η σωματική δραστηριότητα, η οποία προφανώς περιλαμβάνει το σeξ, αποτελεί μόλις 10 με 30% της ενέργειας που καταναλώνετε. Όσο περισσότερους μύες έχετε, τόση περισσότερη που χρειάζονται για να χρησιμοποιηθούν.

Έτσι, αν κάνετε ιδιαίτερα δραστήριο σeξ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και είστε ήδη μυώδεις, θα κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Επιπλέον, παρατείνοντας τα εpωτικά παιχνίδια, θα κάψετε σίγουρα περισσότερες θερμίδες απ” ό,τι ακριβώς αν προχωρήσετε απευθείας στη συvουσία. Υπάρχει όμως και ένα άλλο πράγμα που αξίζει να εξεταστεί: οι οpγασμοί.

Βιολογικά πυροτεχνήματα
Όσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να κάνετε κάποιον να φτάσει σε οpγασμό χρησιμοποιώντας μια ποικιλία – επαναλαμβανόμενων συνήθως – ενεργειών, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε – αλλά τι γίνεται με το τυχερό πρόσωπο που τον βιώνει;

Οι οpγασμοί περιλαμβάνουν μια «έκρηξη» ορμονών, αύξηση στη ροή του αίματος, την παραγωγή και την έκκριση μιας ποικιλίας σeξουαλικών υγpών, πράγματα τα οποία δαπανούν ενέργεια. Κατά μέσο όρο, η διαδικασία για την επίτευξη οpγασμού μπορεί να κάψει μεταξύ 60 και 100 θερμίδες, σύμφωνα με μια πηγή. Άλλοι υποστηρίζουν ότι καίτε μόνο 3 θερμίδες όταν έχετε οpγασμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι άνδρες μετά τον οpγασμό έχουν ένα χρονικό διάστημα «ξεκούρασης», όπου δεν μπορούν να επιτύχουν άλλο οpγασμό. Κατά μέσο όρο, αυτό διαρκεί 30 λεπτά. Ορισμένες γυναίκες μπορούν να έχουν οpγασμούς σχεδόν επ” αόριστον οπότε τόσο από την άποψη των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια μιας εpωτικής «συνεδρίας».

Δεν είναι ακριβής επιστήμη

1388

Αν και υπάρχουν πολλές διαφωνίες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι πιο έντονες, ενεργές στάσeις, θα κάψουν τις περισσότερες θερμίδες και οι άνδρες καίνε ελαφρά περισσότερες από τις γυναίκες, κατά μέσο όρο, επειδή έχουν μεγαλύτερη μάζα. Ζυγίζουν περισσότερο και θα κάψουν περισσότερο.

Credits: IFL Science

Αναζωογονήστε τα χέρια σας με μια 100% φυσική θεραπεία

Κάνε το τεστ του Δαλάι Λάμα μόνο 4 ερωτήσεις και όμως οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν!