in

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει ένα φαγητό στο ψυγείο;

Σας έχει μείνει φαγητό στο ψυγείο και δεν ξέρετε μέχρι πότε είναι ασφαλές να το καταναλώσετε; Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες για το πως να διατηρήσετε τα φαγητά που περίσσεψαν, στο ψυγείο σας, και μετά από πόσο καιρό μπορείτε ακόμα να τα καταναλώσετε.

Σαλάτα με αβγό, τόνο ή κοτόπουλο

1

Κι όμως, οι σπιτικές σαλάτες με αβγό, τόνο ή κοτόπουλο μπορούν να κρατήσουν μέχρι και επτά μέρες στο ψυγείο, αρκεί η θερμοκρασία του ψυγείου να είναι στους 4,5 βαθμούς Κελσίου.

Επιπλέον: Είναι σημαντικό τα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει για να φτιάξετε τη σαλάτα να είναι ήδη φρέσκα, οπότε προτιμήστε μία κλειστή κονσέρβα τόνου ή ένα καινούριο βάζο με μαγιονέζα όταν τη φτιάχνετε, επειδή το ανακάτεμα των υλικών μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη των μικροβίων.

Μαγειρεμένα κρέατα

2

Το βραστό κοτόπουλο, η ψημένη μπριζόλα και το χοιρινό ψητό μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για περίπου 3 με 4 μέρες. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να βάζατε το κρέας στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που θα το ψήσετε, αφού όσο δυνατόν λιγότερο χρόνο περάσει το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο το καλύτερο.

Επιπλέον: Μία ακόμα επιλογή είναι να βάλετε το κρέας στην κατάψυξη, αλλά με αυτόν τον τρόπο χάνει τη γεύση του και την υφή του.

Πίτσα

3

Όπως και τα κρέατα, έτσι και η πίτσα μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 3 με 4 μέρες. Τυλίξτε την καλά για να μη χάσει τη γεύση της.

Επιπλέον: Εάν η πίτσα έχει μείνει πολύ ώρα εκτός ψυγείο, καλό θα ήταν να την ζεστάνετε πριν την φάτε. Το ζέσταμα στο τηγάνι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε να λιώσει το τυρί και να μην ξεραθεί η πίτσα.

Σούπες

4

Είναι δύσκολο να τελειώσει μία κατσαρόλα με σούπα σε μία μόνο μέρα και είναι κρίμα να πετάξετε όλα όσα περισσεύουν. Οι σούπες διατηρούνται στο ψυγείο για 3 με 4 μέρες, αρκεί να βρίσκονται σε θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου.

Επιπλέον: Για να διευκολύνετε την απόψυξη της σούπας μπορείτε να την χωρίσετε σε μικρότερες ποσότητες.

Όλα τα υπόλοιπα (και εννοούμε όλα!)

5

Αν και οι 3 με 4 μέρες είναι ο γενικός κανόνες για τα περισσότερα φαγητά που περισσεύουν στην κουζίνα σας, υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως τα ωμά θαλασσινά που έχουν διάρκεια ζωής δύο ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, να ελέγχετε προσεκτικά τα τρόφιμα πριν τα καταναλώσετε.

huffingtonpost.gr

Τέλεια, απαλά πόδια μετά το ξύρισμα; Τα μικρά tips για να τα καταφέρεις!

Για πρώτη φορά: Δημιουργήθηκαν φωνητικές χορδές που μπορούν να «μιλήσουν»!