in

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε ντους σύμφωνα με τους επιστήμονες;

Θεωρείται κοινός τόπος πως ο καθημερινός καθαρισμός του σώματός μας είναι ένας βασικός κανόνας υγιεινής. Και όμως η συχνότητα με την οποία θα πρέπει να κάνουμε ντους σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν είναι αυτή που πιθανά φαντάζεστε.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της καθηγήτριας δερματολογίας Dr Elaine Larson, που είναι ειδική σε θέματα μολύνσεων του δέρματος στο πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, δεν θα πρέπει να κάνουμε ντους καθημερινά, αλλά μόνο μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Η ίδια είπε στο περιοδικό Time, πως ο κόσμος κακώς θεωρεί πως τα συχνά ντους βοηθούν το δέρμα τους να είναι υγιές, και εξηγεί πως μπορεί να είναι μεν πιο «εύοσμο», αλλά από θέμα υγείας με κάθε πλύσιμο εκτός από τις δυσάρεστες οσμές απομακρύνονται έλαια και «καλά βακτήρια» που αναπτύσσονται φυσιολογικά στο δέρμα, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού και η απουσία τους μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές δερματοπάθειες και άλλα προβλήματα υγείας. Παράλληλα τονίζει πως το καθημερινό πλύσιμο είναι απαραίτητο μόνο για τα χέρια και όχι για ολόκληρο το σώμα.

Με την αποψή της συμφωνεί και ο καθηγητής δερματολογίας του πανεπιστημίου George Washington, ο Dr. C. Brandon Mitchell, ο οποίος ωστόσο εξηγεί πως αναγνωρίζει πως οι «οσμές» είναι ενοχλητικές και προτείνει να πλένετε καθημερινά τοπικά μόνο τις μασχάλες σας, τα οπίσθια και την περιοχή γύρω από τα γεννητικά όργανα, που είναι οι περιοχές του σώματος που παράγουν τις περισσότερες οσμές και τονίζει πως «το υπόλοιπο σώμα δεν χρειάζεται καθημερινά σαπούνισμα».

Πηγή: mag.sigmalive.com

Η δίαιτα γρήγορου μεταβολισμού: Χάσε 10 κιλά σε 1 μήνα χωρίς να πεινάσεις

Aν νιώθετε αυτά, κάντε άμεσα εξετάσεις για την χoλή σας!