«Πώς να αφαιρέσω έναν επίμονο λεκέ από αποσμητικό;»

Οι λεκέδες από αποσμητικό είναι ενοχλητικοί αλλά μπορούν να αφαιρεθούν με την κατάλληλη συνταγή.

Η φίλη μας Μαρία Σιώπα θέλει να μάθει πώς να αφαιρέσει λεκέ από αποσμητικό. Πιο συγκεκριμένα μας ρώτησε: «Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον λεκέ αποσμητικού από τα ρούχα μου;» Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε την καλύτερη και πιο αποτελεσματική μέθοδο.

Συνήθως τα αποσμητικά ενώνονται στο πλύσιμο με το μαλακτικό ρούχων με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό το σκληρό σημείο στην περιοχή της μασχάλης των ρούχων σας που είναι αρκετά αντιαισθητικό.

Τι θα χρειαστείτε για να το αφαιρέσετε Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να αφαιρέσετε λεκέδες από αποσμητικά. Τα συστατικά που βοηθάνε είναι το ξίδι, η μαγειρική σόδα, η αμμωνία, το απορρυπαντικό πλυντηρίου και το νερό.

Αρχικά δοκιμάστε να ανακατέψετε ένα μέρος νερού με ένα μέρος ξίδι. Βάλτε το ρούχο που έχει λεκέ από αποσμητικό μέσα στο μείγμα νερού-ξιδιού και αφήστε το να μουλιάσει για μερικές ώρες. Στη συνέχεια πλύντε το ρούχο σας κανονικά.

Μια άλλη λύση είναι να βάλετε με ένα πανάκι αμμωνία πάνω στο λεκέ. Τρίψτε ελαφρά και αφήστε το ρούχο να στεγνώσει φυσικά. Στη συνέχεια πλύντε κανονικά το ρούχο σας όπως θα το πλένατε.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Ψεκάστε πάνω στο λεκέ, αφήστε το ρούχο να στεγνώσει και πλύντε κανονικά.

Τέλος, μια άλλη λύση είναι να λιώσετε 2 ασπιρίνες μέσα σε 1/2 φλ. νερό. Βάλτε το μείγμα πάνω στο λεκέ και αφήστε το να μουλιάσει για 1-2 ώρες. Πλύντε στη συνέχεια με ένα απορρυπαντικό ρούχων. Αυτό το tip είναι μόνο για λευκά ρούχα.

Έξτρα tip Αν λερωθεί η μπλούζα σας με αποσμητικό καθώς τη φοράτε, τρίψτε το σημείο με ένα καλσόν ώστε να μη αφήσει λεκέ.

spirossoulis.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε τι συμβαίνει στο Σώμα μας όταν σταματήσουμε να τρώμε Κρέας!

Μπορεί να μην συνειδητοποιούμε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας όταν τρώμε κρέας και πολύ πιθανόν να μην θέλουμε κιόλας. Όπως και να’χει όμως μία...

11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα για την ευαίσθητη περιοχή της

1. Κάντε τον ντετέκτιβ με μεγενθυντικό φακό, μάθετε απ” έξω κάθε σπιθαμή της περιοχής, και έτσι θα ξέρετε πότε κάτι πάει λάθος και πρέπει...

Aν νιώθετε αυτά, κάντε άμεσα εξετάσεις για την χoλή σας!

H χoληδoχoς κύστη δεν εiναι ένα oργανo πoυ μας απασχoλεi συχνά, εκτoς και αν πρoκαλεi έντoνo πoνo, oπoτε και μoνo τoτε ασχoλoύμαστε με τo...
close