«Πώς να αφαιρέσω έναν επίμονο λεκέ από αποσμητικό;»

Οι λεκέδες από αποσμητικό είναι ενοχλητικοί αλλά μπορούν να αφαιρεθούν με την κατάλληλη συνταγή.

Η φίλη μας Μαρία Σιώπα θέλει να μάθει πώς να αφαιρέσει λεκέ από αποσμητικό. Πιο συγκεκριμένα μας ρώτησε: «Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον λεκέ αποσμητικού από τα ρούχα μου;» Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε την καλύτερη και πιο αποτελεσματική μέθοδο.

Συνήθως τα αποσμητικά ενώνονται στο πλύσιμο με το μαλακτικό ρούχων με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό το σκληρό σημείο στην περιοχή της μασχάλης των ρούχων σας που είναι αρκετά αντιαισθητικό.

Τι θα χρειαστείτε για να το αφαιρέσετε Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να αφαιρέσετε λεκέδες από αποσμητικά. Τα συστατικά που βοηθάνε είναι το ξίδι, η μαγειρική σόδα, η αμμωνία, το απορρυπαντικό πλυντηρίου και το νερό.

Αρχικά δοκιμάστε να ανακατέψετε ένα μέρος νερού με ένα μέρος ξίδι. Βάλτε το ρούχο που έχει λεκέ από αποσμητικό μέσα στο μείγμα νερού-ξιδιού και αφήστε το να μουλιάσει για μερικές ώρες. Στη συνέχεια πλύντε το ρούχο σας κανονικά.

Μια άλλη λύση είναι να βάλετε με ένα πανάκι αμμωνία πάνω στο λεκέ. Τρίψτε ελαφρά και αφήστε το ρούχο να στεγνώσει φυσικά. Στη συνέχεια πλύντε κανονικά το ρούχο σας όπως θα το πλένατε.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Ψεκάστε πάνω στο λεκέ, αφήστε το ρούχο να στεγνώσει και πλύντε κανονικά.

Τέλος, μια άλλη λύση είναι να λιώσετε 2 ασπιρίνες μέσα σε 1/2 φλ. νερό. Βάλτε το μείγμα πάνω στο λεκέ και αφήστε το να μουλιάσει για 1-2 ώρες. Πλύντε στη συνέχεια με ένα απορρυπαντικό ρούχων. Αυτό το tip είναι μόνο για λευκά ρούχα.

Έξτρα tip Αν λερωθεί η μπλούζα σας με αποσμητικό καθώς τη φοράτε, τρίψτε το σημείο με ένα καλσόν ώστε να μη αφήσει λεκέ.

spirossoulis.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εχετε μυρμήγκια στο σπίτι; Έτσι θα τα εξαφανίσετε…

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη περίοδος των μυρμηγκιών και είναι πολύ πιθανό να κάνουν... έφοδο στο σπίτι μας! Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτήν την...

12 αφορισμοί από την μεγάλη Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο.

Η Φρίντα Κάλο (6 Ιουλίου 1907-13 Ιουλίου 1954) ήταν Μεξικανή ζωγράφος. Το στυλ ζωγραφικής της είναι επηρεασμένο από τους πολιτισμούς του Μεξικό αλλά έχει...

Τι προκαλεί τα κόκκινα σημάδια στο δέρμα σας;

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο το να έχετε στο δέρμα σας τουλάχιστον ένα κόκκινο σημάδι. Τα σημάδια αυτά είναι μικρά και έχουν ένα βαθυκόκκινο χρώμα,...
close