«Ρατατούι», το υπέροχο γαλλικό μπριάμ! Νηστίσιμη vegan απόλαυση του Άκη Πετρετζίκη

«Ρατατούι», το υπέροχο γαλλικό μπριάμ! Νηστίσιμη vegan απόλαυση του Άκη Πετρετζίκη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5-8 λεπτά.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τα σκόρδα σε μικρά κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.
  • Βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα

  1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  2. Ψήνουμε σε γκριλιέρα μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  3. Σερβίρουμε το ψωμί με το ρατατούι, τη μυζήθρα, βασιλικό, ελαιόλαδο και πιπέρι.


akispetretzikis.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πειράζετε το Δέρμα Γύρω από τα Νύχια σας; Σταματήσετε Αμέσως και ο Λόγος είναι Αυτός…

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει να νύχια ή τις παρανυχίδες του. Κάποιοι έχουν αγχώδη τύπο προσωπικότητας και δαγκώνουν νευρικά...

Πατάτες φούρνου τραγανές σαν τηγανιτές με ένα απλό κολπάκι!

Ένα μικρό μυστικό μαγειρικής θα σε… γλυτώσει από τα περιττά λίπη!… Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη! Οι πατάτες στο φούρνο όμως,...

Πώς θα κάνετε άμεσα αποτοξίνωση στο λεμφικό σας σύστημα

Γνωρίζετε τι είναι και τι κάνει το λεμφικό σας σύστημα; Αν όχι, μην απογοητεύεστε, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει καν ότι υπάρχει...
close