ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δείτε γιατί ΠΡΕΠΕΙ να συγχωρούμε τους Πάντες, ακόμα και αυτούς που ΔΕΝ το Αξίζουν…

Στην παιδική μας ηλικία μας αναγκάζουν να συγχωρούμε. Για παράδειγμα, όταν το αγοράκι του γείτονα πήρε το παιχνίδι σας, τον ανάγκασαν να σας απολογηθεί κι εσείς αναγκαστήκατε να το συγχωρήσετε. Αλλά αυτό δεν σήμαινε τίποτα – μπορεί να κρατούσατε κακία για πολύ καιρό.

Στην ενήλική ζωή, συχνά περιμένουμε μια συγγνώμη, αλλά μάταια.

Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να ξέρεις πώς να συγχωρείς και να απολογείσαι και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιους σημαντικούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κρατάτε κακία για τίποτα.

Ακόμα και όταν κάποιος απολογείται, θυμόμαστε τι μας έχουν κάνει – και αυτό είναι μέρος της προσωπικής μας ιστορίας. Κουβαλάμε το βάρος αυτών των αδικημάτων για όλη μας την ζωή. Και κάθε άνθρωπος που μας αδικεί μετά από αυτό κάνει το βάρος μεγαλύτερο και δεν μας αφήνει να ζήσουμε μια ήρεμη και ευχάριστη ζωή.

Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που μπορούν να συγχωρούν ακόμα και όσους δεν το αξίζουν, γιατί ξέρουν ότι:

Μας βοηθά να προχωρήσουμε

Το να μην συγχωρείς σημαίνει ότι κρατάς κακία, περιφρόνηση και δυσαρέσκεια. Σημαίνει ότι κρατάτε τον πόνο μέσα σας. Σκεφτόμαστε συνεχώς τα γεγονότα που μας πλήγωσαν αντί να επικεντρωνόμαστε σε πιο ευχάριστες προοπτικές.

Πρώτον, εσείς οι ίδιοι χρειάζεστε την συγχώρεση

Αυτό είναι το νόημα. Νομίζουμε ότι η συγχώρεση αφορά κάποιον που μας προσέβαλε. Ότι θα διώξει το βάρος από μέσα τους. Η αλήθεια είναι ότι η συγχώρεση είναι σημαντική κυρίως για εμάς. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς αυτήν.

Η συγχώρεση είναι για όλους

Όχι μόνο για όσους ζητάνε συγγνώμη. Διαφορετικά, που θα ήταν το νόημα; Οι δυνατοί άνθρωποι συγχωρούν όσους δεν τον αξίζουν, αλλιώς η πικρία θα επηρεάσει τους άλλους μέσα από την συμπεριφορά μας. Μπορεί να γίνει τραύμα ή κόμπλεξ και να μην μπορούμε να εμπιστευτούμε τους γύρω μας.

Η συγχώρεση σημαίνει ότι αφήνεις κάτι πίσω

Μόνο όταν συγχωρούμε συμβιβαζόμαστε με το παρελθόν μας και δεν το αφήνουμε να παρέμβει στο μέλλον μας. Όταν αφήνουμε το παρελθόν και τον πόνο πίσω, καθαρίζουμε τον δρόμο μας για νέα συναισθήματα.

Δείτε επίσης:Αυτό είναι το καλύτερο φάρμακο για την κατάθλιψη

Credit: brightside.me

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτές οι 10 ασθένειες μπορούν να σας σκοτώσουν μέσα σε μία μέρα! (Video)

Η σκέψη του να ξυπνήσετε μια μέρα χωρίς συμπτώματα και μέχρι να έρθει το άλλο πρωί να είστε στα πρόθυρα του θανάτου από κάποια...

Άφθες στο στόμα: Πώς θα απαλλαγείτε από τις επώδυνες πληγές

Οι άφθες ή άφτρες, οι μικρές πληγές (έλκη) με στρογγυλό σχήμα, λευκοκίτρινη επιφάνεια και ερυθρή περιφέρεια, είναι το πιο συχνό νόσημα του στόματος. Το κύριο...

Τα 10 βασικά συμπτώματα του καρκίνου που πρέπει να γνωρίζουν άντρες και γυναίκες

Δεν πρέπει να αγνοούμε ένα καινούργιο σύμπτωμα που επιμένει για αρκετές ημέρες, αλλά επιβάλλεται άμεση επίσκεψη στο γιατρό ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις...
close