Σκάνδαλο μεγατόνων: Τσίπρας και Καμμένος ξεπουλάνε την «Εγνατία Οδό»!

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 40ΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤ’ ΑΠΟΚΟΠΗΝ ΤΙΜΗΜΑ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

«Οικονομικό έγκλημα» σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε αγαστή συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, η «Εγνατία Οδός», το μόνο πλήρες και ολοκληρωμένο οδικό έργο της Ελλάδας, θα περάσει σύντομα στα χέρια ιδιωτών, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, και μάλιστα με ένα ελάχιστο τίμημα σε σχέση με τα οικονομικά οφέλη που αποφέρει.

Η προκήρυξη της παραχώρησης, που αποτελεί ένα από τα 15 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εγκρίθηκε πριν λίγες ημέρες από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και αναμένεται να γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές για την ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», το τίμημα έχει καθοριστεί στα 100 εκατομμύρια και η παραχώρηση θα γίνει για 40 χρόνια!

Κοινώς, ένα «σκάνδαλο μεγατόνων» βρίσκεται προ των πυλών, καθώς αυτή τη στιγμή το κράτος ετοιμάζεται να παραχωρήσει έναντι 100 εκατομμυρίων για 40 χρόνια ένα δρόμο που αποφέρει αυτή τη στιγμή μέσω των διοδίων περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω έσοδα υπολογίζονται με γνώμονα τους ήδη λειτουργούντες σταθμούς διοδίων, ενώ η παραχώρηση θα φέρει στον οδικό άξονα 15 νέους σταθμούς, που θα προστεθούν στους επτά υπάρχοντες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο παραχωρησιούχος θα προβεί και σε αυξήσεις των τιμών των διοδίων!

Με απλά λόγια, η «Εγνατία Οδός» θα παραχωρηθεί «τζάμπα», καθώς όποιος αναλάβει τελικά τη διαχείριση θα κάνει «απόσβεση» μέσα σε δύο χρόνια το πολύ, ενώ την ίδια στιγμή θα γίνει… πλουσιότερος σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, διπλασιάζοντας τον αριθμό των σταθμών διοδίων και αυξάνοντας την τιμή διέλευσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος ενώνει την Αλεξανδρούπολη με την
Ηγουμενίτσα και διαθέτει τρεις κάθετους άξονες που εξυπηρετούν τη σύνδεσή του με τις γειτονικές χώρες στα Βαλκάνια, κόστισαν 6,5 δισ. ευρώ! Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης εξασφαλίστηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, καθώς και από δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), που δόθηκε με χαμηλό επιτόκιο και μακροχρόνια περίοδο εξόφλησης.
Και το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος: Τα 100 εκατ. ευρώ που θα εισπραχθούν θα κατατεθούν κατ’ ευθείαν στο ταμείο του εξωτερικού για την εξυπηρέτηση του χρέους και μόνο ένα ποσοστό από τα ετήσια έσοδα των διοδίων θα δίνεται στο Δημόσιο!

ΤΑΙΠΕΔ: Η συζήτηση για το μοντέλο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού δεν έχει καν ξεκινήσει
Στο μεταξύ, το ΤΑΙΠΕΔ διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Σύμφωνα με το Ταμείο, «οι ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς η συζήτηση για το μοντέλο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού δεν έχει καν ξεκινήσει».

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νιώθετε Πιάσιμο στον Αυχένα; Κάντε ΑΥΤΟ για 90 δευτερόλεπτα και Θα Βρείτε την Υγειά σας!

Πολλοί από μας υποφέρουμε τακτικά από «πιασμένο» (δυσκαμψία) λαιμό, επειδή είμαστε συνέχεια μπροστά σε υπολογιστές, κινητά, tablet και συχνά κοιμόμαστε σε μία μόνο θέση...

Έχετε φουσκάλες στα πόδια;; Πρέπει να τις ανοίξετε ή ΟΧΙ;; Δείτε την απάντηση ΕΔΩ!

Οι ενοχλητικές φουσκάλες εμφανίζονται στα πόδια λόγω… τριβής και επακόλουθης φθοράς της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος… Στη συνέχεια, συγκεντρώνεται στο σημείο υγρό και σχηματίζεται η φουσκάλα,...

Όλα είναι στην παλάμη σας. Πιέστε αυτά τα σημεία και θα σταματήσετε κάθε είδους πόνο!

Γνωρίζατε ότι συγκεκριμένα σημεία πίεσης στην παλάμη του χεριού σας μπορούν να σας ανακουφίσουν άμεσα από πόνους σε άλλες περιοχές του σώματός σας; Κι...
close