in

Σταρ του NBA παράτησε την καριέρα του για να φροντίζει την έγκυο γυναίκα του που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Ο Jrue Holiday ανακοίνωσε πως θα χάσει την εκκίνηση της σεζόν στο ΝΒΑ, γιατί αυτό που προέχει «είναι η οικογένεια μου». Η έγκυος σύζυγος του, πρώην διεθνής μέσος στην ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Lauren διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο.

1Η ιστορία τους θα μπορούσε να είναι παραμύθι. Γνωρίστηκαν… από ένα λάθος, έγιναν ζευγάρι, παντρεύτηκαν, επιβίωσαν του «γεμάτου» προγράμματος που είχε ο μεν, ως NBAer και η δε, ως διεθνής μέσος στο ποδόσφαιρο και ξεκίνησαν οικογένεια.

2Δύο μήνες πριν τη γέννηση της κόρης τους, οι Jrue και Lauren Holiday δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε, μετά τη διάγνωση της 28χρονης, με όγκο στον εγκέφαλο.

3Ως πρωτοετής στο UCLA, ο Jrue Holiday είχε πάει να παρακολουθήσει ένα ματς γυναικείου μπάσκετ. Τον πλησίασε μια νεαρή και τον ρώτησε αν ήταν ο Darren Collison και αν μπορούσε να της δώσει ένα αυτόγραφο. Της εξήγησε ότι δεν ήταν ο Collison και κατευθύνθηκε προς τη θέση του, με την κοπέλα να του λέει «μην ανησυχείς. Είσαι πιο όμορφος από τον Darren».

4Το κορίτσι λεγόταν Lauren Cheney και ήταν σταρ της ποδοσφαιρικής ομάδας του κολεγίου. Κάπως έτσι άρχισε η φιλία τους, που λίγους μήνες αργότερα έγινε σχέση.

5Έξι χρόνια αργότερα (το 2015), ο point guard των New Orleans Pelicans ήταν ο μεγαλύτερος φαν της συζύγου του -από το 2013- στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών που διεξήχθη στον Καναδά. Είχε ταξιδέψει με τον εξάδελφο του, James και πέρασε όλον τον μήνα, χειροκροτώντας τη γυναίκα της ζωής του.

6«Αγχώνομαι πολύ όταν παίζει, κάτι που δεν μου συμβαίνει στα δικά μου παιχνίδια. Δεν θέλω να τραυματιστεί, προσεύχομαι να παίζει καλά. Βέβαια, καταστρέφει όποια βρίσκει μπροστά της στο γήπεδο» είχε εξηγήσει στο ESPN, πριν καταλήξει στο «είναι ο πιο ανταγωνιστικός άνθρωπος που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Και ξέρω πολλούς από δαύτους. Αποκαλούμε το alter ego της «Nae Nae». Η Lauren είναι η φυσιολογική. Η «Nae Nae» είναι αυτή που θέλει να νικά σε ό,τι και αν παίζει. Δεν έχετε ιδέα τι γίνεται όταν παίζουμε Uno»

7

Οι ΗΠΑ… κατέκτησαν τον κόσμο, επικρατώντας στον τελικό της Ιαπωνίας 5-2. Η Lauren ήταν η σκόρερ του τρίτου τέρματος, στο 14ο λεπτό. Σε οκτώ χρόνια με την εθνική, είχε 131 συμμετοχές, 24 γκολ και δυο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για την ιστορία, η Carli Lloyd έκανε hat-trick.

Τρεις μήνες αργότερα, η κυρία Holiday στέφθηκε πρωταθλήτρια Αμερικής, με την ομάδα της (FC Kansas City) να κρατά το στέμμα στο κεφάλι της. Με το σφύριγμα της λήξης, όλες οι κοπέλες έτρεξαν να αγκαλιάσουν την διεθνή μέσο, η οποία είχε ενημερώσει πως αυτό θα ήταν το τελευταίο της παιχνίδι. Στα 27 της είχε αποφασίσει να κάνει οικογένεια. Είχε ενημερώσει και ότι «δεν είναι ότι δεν έχω πια πάθος για το σπορ, αλλά υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που έχω να κάνω, άλλα πάθη που θέλω και ενδιαφέρομαι να εξερευνήσω. Για δέκα χρόνια διάλεγα την ομάδα μου. Τώρα διαλέγω την οικογένεια μου».

Βλέπεις, λόγω των πολλών υποχρεώσεων που είχε εκείνη και ο σύζυγος της, το μεγαλύτερο διάστημα που βλέπονταν κάθε μήνα ήταν οι επτά ημέρες. Κάποιος έπρεπε να κάνει πίσω. Ήταν η Lauren, που για γυναίκα ποδοσφαιριστής έπαιρνε πολύ καλά λεφτά (250.000 δολάρια), δεν συγκρίνονταν όμως με εκείνα του Ηoliday. Επιπροσθέτως, δεν μπορούσε να αγωνίζεται ως έγκυος. Άρα, έπρεπε να αποσυρθεί.

8Όταν ήταν 3 χρόνων, υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, ώστε να διορθωθεί ένα πρόβλημα που είχε παρατηρηθεί σε πνευμονική αρτηρία. Για τους μήνες που ακολούθησαν δεν μπορούσε να ακολουθήσει τα αδέλφια της, γιατί δεν έπρεπε να πιέσει την καρδιά της. Άπαξ και οι γιατροί έδωσαν το ΟΚ, δεν σταμάτησε να τρέχει, μέχρι που αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα της. Τότε αφοσιώθηκε στο να γίνει μητέρα. Έμεινε έγκυος την άνοιξη. Ανακοίνωσε πως αναμένεται να γεννήσει στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Πριν λίγες ώρες, ο σύζυγος της είχε να κάνει μια ακόμα ανακοίνωση: η Lauren θα μπει στο χειρουργείο, για αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο. Αυτό έδειξε η μαγνητική, στην οποία υποβλήθηκε προ δύο μηνών, όταν άρχισε να έχει έντονους πονοκεφάλους. Προέκυπταν από την πίεση που ασκούσε ο όγκος σε νεύρο, στα δεξιά του κεφαλιού.

Ο star των Pelicans ενημέρωσε και ότι θα χάσει την εκκίνηση της προετοιμασίας και της σεζόν, γιατί θέλει να είναι δίπλα στον άνθρωπο του. Τα καλά νέα ήταν πως δεν κινδυνεύει η ζωή της, ούτε εκείνη της αγέννητης κόρης τους και μπορεί να περιμένει τη γέννα, πριν υποβληθεί στην επέμβαση. Στο μήνυμα του, ο Holiday διευκρίνισε ότι «η οικογένεια μου προηγείται του μπάσκετ. Προφανώς και νιώθω ευλογημένος που παίζω αυτό το παιχνίδι, αλλά η γυναίκα μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο για εμένα».

9Στα καλά νέα, οι ειδικοί εξήγησαν πως δεν κινδυνεύει η ζωή της, ούτε αυτή της αγέννητης κόρης τους και το χειρουργείο προγραμματίστηκε για έξι εβδομάδες, μετά τη γέννα. «Κάποιες ημέρες είναι καλές, άλλες όχι. Προφανώς ξέρει να πολεμά. Είναι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Αυτός ήταν και ο λόγος που την παντρεύτηκα» σχολίασε ο Jrue, πριν ξεκαθαρίσει πως το μόνο που χρειάζεται η οικογένεια είναι οι προσευχές του κόσμου, ώστε να πάνε όλα καλά.

Πηγή: sport24

Πώς να κάνετε το laptop σας να «τρέχει» σαν καινούργιο με μερικές απλές κινήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για τους γονείς που έχουν ανήλικα παιδιά