Ο μικρός Vincent Oketch δεν μπορεί να περπατήσει, και πρέπει να φοράει γυναικεία ρούχα, φούστες, διότι τα πόδια του έχουν πρηστεί τόσο πολύ που δεν υπάρχει παντελόνι στα μέτρα τους.

earth11-1024x659Οι γιατροί στο χωριό Πέτα, όπου ζει ο Vincent σήμερα κάνουν έκκληση για διεθνή βοήθεια. Λένε ότι το αγόρι θα πεθάνει αν δεν λάβει την κατάλληλη θεραπεία, την οποία δεν είναι σε θέση να του την προσφέρει η χώρα του , Ουγκάντα, λόγω των γνωστών προβλημάτων φτώχειας και υπερπληθυσμού που όλοι γνωρίζουμε.

Το μόνο που μπορεί να φορέσει, είναι ένα «ροζ φόρεμα» λέει ο πατέρα του Vincent, και …λυγίζει. Ξυπνάει και έχει να αντιμετωπίσει τους αστεΐσμούς από του συνομήλικους του, συνεχίζει…

earth12-1024x660

Το πρόβλημα το εντόπισαν οι γονείς του όταν ήταν σχεδόν ενάμιση έτους αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα να μεταφερθεί σε κάποια κλινική,

Οι τοπικοί γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν την αιτία της ασθένειας του παιδιού. Κάποιος μίλησε για το λεμφικό πρόβλημα, εξαιτίας του οποίου παρουσιάζεται οίδημα, κάποιος άλλος μίλησε για λοίμωξη.

earth13-1024x646

Οι ίδιοι γιατροί πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει καλά το παιδί είναι ο ακρωτηριασμός και ζητούν και ελπίζουν σε διεθνή βοήθεια όπου στο παρελθόν έχει αντιμετωπιστεί μια παρόμοια περίπτωση, όπου κάποιο παιδί είχε νεκρωτική περιτονίτιδα – λοιμώδεις και φλεγμονώδεις παθήσεις των μαλακών ιστών και έγινε καλά.

Πηγή
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...