Συναγερμός για κορωνοϊό: Γιατί αυξάνεται ξαφνικά ο αριθμός των παιδιών που μπαίνουν στις ΜΕΘ

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που μπαίνουν στις ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού;

SOS εκπέμπουν οι γιατροί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) σχετικά με την απότομη αύξηση των αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παρουσιάζοντας συμπτώματα που παραπέμπουν στον κορωνοϊό.

Οι γιατροί εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για ένα «φλεγμονώδες σύνδρομο» που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, από το οποίο έχουν νοσήσει πολλά παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες υπήρξε εμφανής αύξηση του αριθμού των παιδιών όλων των ηλικιών που παρουσιάζουν συμπτώματα που απαιτούν την νοσηλεία τους σε ΜΕΘ στο Λονδίνο και επίσης σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρεται σε επιστολή των γιατρών, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, γενικά τα παιδιά δεν νοσούν σοβαρά από τον Covid-19, πολύ λίγα έχουν διαγνωστεί σε όλο τον κόσμο από την έναρξη της πανδημίας και ακόμη λιγότερα έχουν πεθάνει.

Η ανθεκτικότητα των νέων στην ασθένεια έχει απασχολήσει τους γιατρούς, καθώς είθισται να λειτουργούν ως «υπερ-μεταδότες» ασθενειών όπως η γρίπη.

Ωστόσο, τα παιδιά που νοσούν από το «φλεγμονώδες σύνδρομο» υποφέρουν συνήθως από πόνο στο στομάχι και «γαστρεντερικά συμπτώματα» – τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν εμετό και διάρροια.

Οι γιατροί συνέκριναν την ασθένεια αυτή με το σύνδρομο τοξικού σοκ και την άτυπη νόσο Kawasaki, τα οποία, σε συνδυασμό, προκαλούν πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα – βασικά συμπτώματα του Covid-19.

Όμως, ορισμένα από τα παιδιά που παρουσίασαν τα συμπτώματα αυτά έχουν βρεθεί αρνητικά στον κορωνοϊό, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη διάγνωσή τους, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήρε ένα πιστολάκι και ξεκίνησε να ζεσταίνει τα παπούτσια της. Μόλις δείτε το λόγο, θα το κάνετε και εσείς!

Ένα άρθρο αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που δε μπορούν με τίποτα να αντισταθούν σε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια και ας γεμίζουν...

Γονείς, προσοχή! Η αυτοκτονία του 15χρονου στο Kερατσίνι προάγγελος νέας αρρωστημένης διαδικτυακής πρόκλησης;

Γονείς, προσοχή! Η αυτοκτονία του 15χρονου στο Kερατσίνι προάγγελος νέας αρρωστημένης διαδικτυακής πρόκλησης; Έντονη ανησυχία προκαλεί η αυτοκτονία του 15 χρονου αγοριού στο Κερατσίνι καθώς...

Εξομολογήσεις αστροναυτών για το τι είδαν και έζησαν εκεί έξω στο διάστημα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής Μας κρύβουν κάτι για το διάστημα; Υπάρχει κάτι στο Φεγγάρι που δεν πρέπει να γνωρίζουμε; Ακόμα και το αν πήγαν ή όχι...
close