Συνταγή για Εργολάβους: Το ελληνικό μακαρόν!

Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ιδανικό για κεράσματα, οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο σας!

Υλικά
  • Για περίπου 35 εργολάβους
  • αμύγδαλα ξεφλουδισμένα: 350 γρ.
  • ζάχαρη: 250 γρ.
  • αλάτι: λίγο
  • εσάνς βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • αμύγδαλα ασπρισμένα: 25
  • αυγά: 2, τα ασπράδια

Εκτέλεση

  1. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα σε ένα ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Αλέθετε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ για να αναμειχθούν μεταξύ τους.
  2. Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα. Αδειάζετε το μείγμα των αμυγδάλων σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη βανίλια. Κατόπιν προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα ανακατεύοντας γρήγορα με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει μια μάζα που στέκεται.
  3. Βρέχετε λίγο τα χέρια σας, παίρνετε μια μικρή ποσότητα σαν καρύδι από το μείγμα και το πλάθετε στρογγυλό ή σαν μισοφέγγαρο. Τοποθετείτε τους εργολάβους στο ταψί σε απόσταση 3-4 εκατοστών τον ένα από τον άλλο.
  4. Στο κέντρο κάθε εργολάβου βυθίζετε ένα αμύγδαλο. Ψήνετε τους εργολάβους για 17′-20′ περίπου, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙΠηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πεντανόστιμη Χορτόπιτα Καλαμάτας. Άλλο Πράγμα…!

Υλικά συνταγής 350 γρ. (3 φλιτζ.τσαγιού) Αλευρι Για Ολες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 2 αυγά 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 100 ml (1/2 φλιτζ.τσαγιού) γάλα 500 γρ. σπανάκι...

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα κάθε μέρα κάνει καλό στην υγεία σας

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές στις ζωές μας που ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα είναι πραγματικά απαραίτητο. Είτε πρόκειται για γενέθλια, για γάμο, είτε απλά θέλεις να...

Αυτός ο Άντρας Πειραματίστηκε με ένα Ακραίο Πρόγραμμα Ύπνου, και το Αποτέλεσμα ήταν Εξαντλητικό

Αν είστε όπως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, πιθανόν κοιμάστε με το «μονοφασικό πρότυπο», που σημαίνει ότι κοιμάστε μονοκόμματα σε 7-8 ώρες. Αλλά τι...
close