Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Συνταγή για Κανταΐφι Κιουνεφέ - LINE LIFE

Συνταγή για Κανταΐφι Κιουνεφέ

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το κλασικό σιροπιαστό κανταΐφι. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην ανατολική κουζίνα υπάρχει και το κανταΐφι “Κιουνεφέ” με την προσθήκη μαλακού τυριού!

Υλικά (6 μερίδες)

500 γρ. κανταΐφι 400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό) 100 γρ. γάλα 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Σιρόπι

300 γρ. ζάχαρη 200 γρ. νερό Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και τοαφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση. Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά. Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια. Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι  και το ανακατεύετε με τα χέρια. Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ” ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα. Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι. Βγάζετε από το φούρνο το ταψί. Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.

Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!

kantaifi
Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.