Σωτήρης Τσιόδρας: Η Ανακοίνωση Για Το Εμβόλιο Του Κορονοϊού Που Θα Φέρει Πολλές Αντιδράσεις

Για τις προσπάθειες της επίστημονικής κοινότητας να παράξει εμβόλιο κατά του κορονοϊού μίλησε στην συνέντευξη τύπου ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Και όπως είπε, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες οτι θα υπάρξει εμβόλιο έως το τέλος του έτους.

Ο κ. Τσιόδρας ανάφερθηκε στις εν εξελίξει έρευνες και όπως είπε πάνω από 100 ομάδες γιατρών έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές. Αλλες βρίσκονται στην φάση 1 και άλλες στη φαση 2 δηλαδή με εθελοντές ώστε να διαπιστωθεί ποιά δόση του εμβολίου είναι αποτελεσματική.

Οταν θα προχωρήσουν οι έρευνες είπε, θα προχωρήσουν οι γιατροί στη φάση 3 δηλαδή στον εμβολιασμό σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε πραγματικές συνθήκες. Δεν υπάρχει ανταγωνισμος πρόσθεσε, υπάρχει μια προσπάθεια συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών.

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει είπε ο κ. Τσιόδρας η συζήτση για το σε ποιούς θα γίνει πρώτα το εμβόλιο και η κοινή συνισταμένη είναι ότι θα πρέπει να προηγηθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι ομάδες αυξημένου κινδύνου. Και όπως είπε η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει εμβόλιο ίσως και έως το τέλος του έτους.

Και συμπλήρωσε: “Υπολογίζεται ότι κάποιες από τις προσπάθειες μπορεί να οδηγήσουν σε εκατομμύρια εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους”. Σημειώοντας όμως οτι δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη πιό θα είναι και αν θα είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο.

Πηγή: omorfhzwh.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γροθιά στο στομάχι το νέο βιντεοκλίπ του Moby για την κατάντια της εποχής

Το νέο βιντεοκλίπ του Moby αποτελεί ένα αιχμηρό σχόλιο για τη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που μετατρέπει την πραγματικότητα...

ΔΕΙΤΕ 12 υγιεινές τροφές που ΔΕΝ ήξερες ότι σε παχαίνουν!

Μπορεί να είναι ευεργετικές για τον οργανισμό, την εμφάνιση και την ψυχολογία σου, όμως κάποιες υγιεινές τροφές αποτελούν θερμιδικές «βόμβες» που απειλούν τη σιλουέτα...

Δεν θα ξαναμισήσετε καμιά φωτογραφία σας! 7 τρικ που χρησιμοποιούν οι διάσημοι που θα σας βοηθήσουν να βγαίνετε πιο ωραίες φωτογραφίες!

Πόσες φορές έχετε δει μια φωτογραφία σας που έχει αποθανατίσει όλες τις ατέλειες σας σε μεγενθυντικό φακό? Οι περισσότεροι άνθρωποι ενώ έχουν φωτογένεια δεν...
close