Σωτήρης Τσιόδρας: Η Ανακοίνωση Για Το Εμβόλιο Του Κορονοϊού Που Θα Φέρει Πολλές Αντιδράσεις

Για τις προσπάθειες της επίστημονικής κοινότητας να παράξει εμβόλιο κατά του κορονοϊού μίλησε στην συνέντευξη τύπου ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Και όπως είπε, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες οτι θα υπάρξει εμβόλιο έως το τέλος του έτους.

Ο κ. Τσιόδρας ανάφερθηκε στις εν εξελίξει έρευνες και όπως είπε πάνω από 100 ομάδες γιατρών έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές. Αλλες βρίσκονται στην φάση 1 και άλλες στη φαση 2 δηλαδή με εθελοντές ώστε να διαπιστωθεί ποιά δόση του εμβολίου είναι αποτελεσματική.

Οταν θα προχωρήσουν οι έρευνες είπε, θα προχωρήσουν οι γιατροί στη φάση 3 δηλαδή στον εμβολιασμό σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε πραγματικές συνθήκες. Δεν υπάρχει ανταγωνισμος πρόσθεσε, υπάρχει μια προσπάθεια συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών.

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει είπε ο κ. Τσιόδρας η συζήτση για το σε ποιούς θα γίνει πρώτα το εμβόλιο και η κοινή συνισταμένη είναι ότι θα πρέπει να προηγηθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι ομάδες αυξημένου κινδύνου. Και όπως είπε η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει εμβόλιο ίσως και έως το τέλος του έτους.

Και συμπλήρωσε: “Υπολογίζεται ότι κάποιες από τις προσπάθειες μπορεί να οδηγήσουν σε εκατομμύρια εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους”. Σημειώοντας όμως οτι δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη πιό θα είναι και αν θα είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο.

Πηγή: omorfhzwh.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΣΤ Οράσεως. Βλέπετε όντως, τόσο Καλά όσο Νομίζετε;

Όταν ακούτε από κάποιον να ισχυρίζεται ότι έχει 20/20 όραση, σας περνάει η σκέψη ότι έχουν την τέλεια όραση; Αν είστε σαν τους περισσότερους,...

Γυναικών λόγος (Γυναικολόγος): Η πιο θηλυκή παράσταση της χρονιάς στο The barrister lounge cafe + bookshop

Ένας μουσικός διάλογος των Αριάδνη & Εύη Οικιακά ή καριέρα; Παιδιά ή σπουδές; Υπάρχουν σωστές επιλογές ή πάντα υπάρχει ένα κενό; Είσαι γυναίκα και παλεύεις να είσαι...

3 Πανεύκολοι Τρόποι για να καθαρίσετε γρήγορα το Πλυντήριο Πιάτων σας.

Παρόλο που το πλυντήριο πιάτων είναι ένα μηχάνημα που καθαρίζει άλλα πράγματα, χρειάζεται και αυτό καθάρισμα πού και πού. Έτσι γίνεται πιο αποδοτικό και...
close