Τα πιο εντυπωσιακά πεφταστέρια της δεκαετίας θα εμφανιστούν απόψε το βράδυ!

από Μαρία Κωνσταντοπούλου

Κάθε καλοκαίρι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο φωτίζει το βραδινό ουρανό: τα πεφταστέρια ή αλλιώς οι «διάττοντες Περσείδες» κάνουν πάντα την εμφάνισή τους τον Αύγουστο. Αυτή τη χρονιά, μάλιστα, το θέαμα που θα μας χαρίσουν αναμένεται να είναι το πιο εντυπωσιακό της δεκαετίας!

Σύμφωνα με τη NASA, φέτος οι Περσείδες αναμένεται να είναι διπλάσιες σε αριθμό του συνηθισμένου, λόγω ενός σπάνιου φαινομένου. Συγκεκριμένα,  ενώ κατά μέσο όρο βλέπουμε 80 Περσείδες την ώρα, αυτή την χρονιά μπορεί να φτάσουν τις 150 ή ακόμα και να πλησιάσουν τα 200 μετέωρα την ώρα. Παρόμοιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί το 2009.
Η δραστηριότητα των Περσείδων έχει ξεκινήσει από τις 23 Ιουλίου και συνεχίζεται μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου. Η έξαρσή τους παρατηρείται από τις 9 έως τις 15 Αυγούστου με αποκορύφωμα το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η καλύτερη ώρα για να τις παρατηρήσετε είναι από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 11 έως την αυγή της Παρασκευής 12 Αυγούστου. Μάλιστα, από τις 3 τα ξημερώματα και μετά, η παρατήρησή τους μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη, γιατί θα δύσει η Σελήνη και έτσι το φως του φεγγαριού δεν θα σας εμποδίσει να τις απολαύσετε.

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο το να καταφέρετε να μείνετε ξύπνιοι αυτές τις ώρες. Για να προσαρμοστούν τα μάτια σας στο σκοτάδι, θα πρέπει να μείνετε σε ένα δωμάτιο χωρίς φως για τουλάχιστον 20 λεπτά, σύμφωνα με σχετικό άρθρο της Telegraph.co.uk. Έπειτα, χαλαρώστε και απολαύστε τον έναστρο ουρανό!

Πηγή: nasa.gov

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί δεν πρέπει να μένουμε με το βρεγμένο μαγιό πάνω μας;

Η μυκητιασική κολπίτιδα αποτελεί το 20% περίπου των κολπίτιδων. Ειδικά το καλοκαίρι, η συχνότητα των μυκητιάσεων είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού η ζέστη και η τοπική...

Βάλτε Καθημερινά στον Καφέ σας, ένα Κουταλάκι από αυτό το Μείγμα και Χάστε τα Περιττά Κιλά σε Χρόνο Μηδέν!

Ένα φλιτζάνι φρέσκο, ζεστό καφέ το πρωί έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Η καφεΐνη δραστηριοποιεί τον μεταβολισμό το πρωί, και πίνοντας καφέ με...

Οι 5 χρήσεις του πράσινου σαπούνιου του που δεν τις φαντάζεστε

Ίσως σας φέρνει στο μυαλό εικόνες μιας άλλης εποχής, όμως, το πράσινο σαπούνι δεν μπορείτε σε καμία περίπτωση να το πείτε… ξεπερασμένο. Και αυτό γιατί,...
close