Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Τιπς για το τέλειο γαλακτομπούρεκο - LINE LIFE

Τιπς για το τέλειο γαλακτομπούρεκο

Τιπς για το τέλειο γαλακτομπούρεκο

  • Τα γλυκά ταψιού πρέπει να ψήνονται σε μέτριες θερμοκρασίες για να προλαβαίνουν τα φύλλα να ψήνονται μέχρι μέσα.
  • Με τον τρόπο αυτό απορροφούν σωστά το σιρόπι τους.
  • Ραντίζοντας με λίγο νερό την επιφάνεια του γαλακτομπούρεκου, με το ψήσιμο τα φύλλα κρατάνε το σχήμα τους και δεν σηκώνονται κι επιπλέον γίνονται πιο τραγανά.
  • Αν ψήσετε σε αέρα χαμήλωσε κατά 20 βαθμούς το φούρνο, ψήστε στην μεσαία σχάρα και ελαττώστε τον χρόνο ψησίματος.
  • Στο τελευταίο τέταρτο ψήστε σε αέρα και κάτω αντίσταση τοποθετώντας το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου.
  • Ο χρόνος ψησίματος του γλυκού ποικίλει ανάλογα με το φούρνο.
  • Στο τέλος, το γλυκό πρέπει να έχει ροδίσει ομοιόμορφα πάνω και κάτω γιατί μόνο τότε θα έχουν ψηθεί σωστά τα φύλλα μέσα και μόνο τότε θα απορροφήσουν σωστά το σιρόπι τους.
  • Σε αντίθεση με τον μπακλαβά, το γαλακτομπούρεκο θέλει σιρόπιασμα με το ένα κρύο και το άλλο ζεστό.
  • Ξεκινήστε λοιπόν με το σιρόπι κι αφήστε το να χλιαρύνει.
  • Η κρέμα του γλυκού δεν πρέπει να βράζει για πολύ ώρα γιατί θα ψηθεί για περίπου μια ώρα.
  • Με τις οδηγίες που σας δίνω θα βγει αφράτη και τρεμουλιαστή.
  • Στο σιρόπι αποφεύγω την γλυκόζη και για να το προφυλάξω από την δημιουργία κρυστάλλων χρησιμοποιώ λίγο χυμό λεμονιού.

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.