Τιπς για το τέλειο γαλακτομπούρεκο

Τιπς για το τέλειο γαλακτομπούρεκο

  • Τα γλυκά ταψιού πρέπει να ψήνονται σε μέτριες θερμοκρασίες για να προλαβαίνουν τα φύλλα να ψήνονται μέχρι μέσα.
  • Με τον τρόπο αυτό απορροφούν σωστά το σιρόπι τους.
  • Ραντίζοντας με λίγο νερό την επιφάνεια του γαλακτομπούρεκου, με το ψήσιμο τα φύλλα κρατάνε το σχήμα τους και δεν σηκώνονται κι επιπλέον γίνονται πιο τραγανά.
  • Αν ψήσετε σε αέρα χαμήλωσε κατά 20 βαθμούς το φούρνο, ψήστε στην μεσαία σχάρα και ελαττώστε τον χρόνο ψησίματος.
  • Στο τελευταίο τέταρτο ψήστε σε αέρα και κάτω αντίσταση τοποθετώντας το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου.
  • Ο χρόνος ψησίματος του γλυκού ποικίλει ανάλογα με το φούρνο.
  • Στο τέλος, το γλυκό πρέπει να έχει ροδίσει ομοιόμορφα πάνω και κάτω γιατί μόνο τότε θα έχουν ψηθεί σωστά τα φύλλα μέσα και μόνο τότε θα απορροφήσουν σωστά το σιρόπι τους.
  • Σε αντίθεση με τον μπακλαβά, το γαλακτομπούρεκο θέλει σιρόπιασμα με το ένα κρύο και το άλλο ζεστό.
  • Ξεκινήστε λοιπόν με το σιρόπι κι αφήστε το να χλιαρύνει.
  • Η κρέμα του γλυκού δεν πρέπει να βράζει για πολύ ώρα γιατί θα ψηθεί για περίπου μια ώρα.
  • Με τις οδηγίες που σας δίνω θα βγει αφράτη και τρεμουλιαστή.
  • Στο σιρόπι αποφεύγω την γλυκόζη και για να το προφυλάξω από την δημιουργία κρυστάλλων χρησιμοποιώ λίγο χυμό λεμονιού.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια σημάδια στα νύχια πρέπει να σας ανησυχήσουν… (Λίστα)

Πολλές φορές τα σημάδια που κάνουν την εμφάνισή τους στα νύχια μας, αντικατοπτρίζουν πιθανά προβλήματα υγείας, την ύπαρξη των οποίων μπορεί και να αγνοούμε. Σε...

Πιέζει σε αυτό το σημείο για 20 δευτερόλεπτα. Ο λόγος; Καταπληκτικός!

Πονοκέφαλος, δυσκοιλιότητα, αϋπνία είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις που μπορεί να νιώσουμε στην καθημερινότητά μας. Aντιμετωπίστε τις με κάποιες κινήσεις της ρεφλεξολογίας. Πολλά...

«Φούσκωσε» τα χείλη σου φυσικά, χωρίς υαλουρονικό οξύ και ενέσεις!

Αναμφισβήτητα είναι το πιο ευωδιαστό μπαχαρικό! Περιέχει ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγγάνιο και θεραπευτικά αιθέρια έλαια, γι’ αυτό και βρίσκεται πάντα στην κουζίνα μας!Το...
close