Τιπς για το τέλειο γαλακτομπούρεκο

Τιπς για το τέλειο γαλακτομπούρεκο

  • Τα γλυκά ταψιού πρέπει να ψήνονται σε μέτριες θερμοκρασίες για να προλαβαίνουν τα φύλλα να ψήνονται μέχρι μέσα.
  • Με τον τρόπο αυτό απορροφούν σωστά το σιρόπι τους.
  • Ραντίζοντας με λίγο νερό την επιφάνεια του γαλακτομπούρεκου, με το ψήσιμο τα φύλλα κρατάνε το σχήμα τους και δεν σηκώνονται κι επιπλέον γίνονται πιο τραγανά.
  • Αν ψήσετε σε αέρα χαμήλωσε κατά 20 βαθμούς το φούρνο, ψήστε στην μεσαία σχάρα και ελαττώστε τον χρόνο ψησίματος.
  • Στο τελευταίο τέταρτο ψήστε σε αέρα και κάτω αντίσταση τοποθετώντας το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου.
  • Ο χρόνος ψησίματος του γλυκού ποικίλει ανάλογα με το φούρνο.
  • Στο τέλος, το γλυκό πρέπει να έχει ροδίσει ομοιόμορφα πάνω και κάτω γιατί μόνο τότε θα έχουν ψηθεί σωστά τα φύλλα μέσα και μόνο τότε θα απορροφήσουν σωστά το σιρόπι τους.
  • Σε αντίθεση με τον μπακλαβά, το γαλακτομπούρεκο θέλει σιρόπιασμα με το ένα κρύο και το άλλο ζεστό.
  • Ξεκινήστε λοιπόν με το σιρόπι κι αφήστε το να χλιαρύνει.
  • Η κρέμα του γλυκού δεν πρέπει να βράζει για πολύ ώρα γιατί θα ψηθεί για περίπου μια ώρα.
  • Με τις οδηγίες που σας δίνω θα βγει αφράτη και τρεμουλιαστή.
  • Στο σιρόπι αποφεύγω την γλυκόζη και για να το προφυλάξω από την δημιουργία κρυστάλλων χρησιμοποιώ λίγο χυμό λεμονιού.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι γνωρίζετε για την αγαύη (σιρόπι);

Η αγαύη είναι ένα αιωνόβιο φυτό που το συναντάμε στις ζεστές και άνυδρες περιοχές του Μεξικού και των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Ορισμένα είδη αγαύης...

Σάλος με γνωστό γυναικολόγο: Γέμισε τον εγκέφαλο νεαρής με…

Ποιο το τραγικό λάθος γνωστού γυναικολόγου σε βάρος νεαρής γυναίκας; Στην εντατική μονάδα γνωστού μαιευτηρίου των Αθηνών χαροπαλεύει μια άτυχη κοπέλα, ύστερα από εγκληματικό λάθος...

Βουτάει τα Πόδια της σε μία Λεκάνη με Στοματικό Διάλυμα. 30 Λεπτά μετά… Θα μείνετε Άφωνοι!

Μέρα με τη μέρα, τα χέρια μας τα χέρια μας φθείρονται. Από όλο το σώμα μας είναι πιθανότατα το κομμάτι που χρησιμοποιούμε περισσότερο και...
close