Τιπς για το τέλειο γαλακτομπούρεκο

Τιπς για το τέλειο γαλακτομπούρεκο

  • Τα γλυκά ταψιού πρέπει να ψήνονται σε μέτριες θερμοκρασίες για να προλαβαίνουν τα φύλλα να ψήνονται μέχρι μέσα.
  • Με τον τρόπο αυτό απορροφούν σωστά το σιρόπι τους.
  • Ραντίζοντας με λίγο νερό την επιφάνεια του γαλακτομπούρεκου, με το ψήσιμο τα φύλλα κρατάνε το σχήμα τους και δεν σηκώνονται κι επιπλέον γίνονται πιο τραγανά.
  • Αν ψήσετε σε αέρα χαμήλωσε κατά 20 βαθμούς το φούρνο, ψήστε στην μεσαία σχάρα και ελαττώστε τον χρόνο ψησίματος.
  • Στο τελευταίο τέταρτο ψήστε σε αέρα και κάτω αντίσταση τοποθετώντας το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου.
  • Ο χρόνος ψησίματος του γλυκού ποικίλει ανάλογα με το φούρνο.
  • Στο τέλος, το γλυκό πρέπει να έχει ροδίσει ομοιόμορφα πάνω και κάτω γιατί μόνο τότε θα έχουν ψηθεί σωστά τα φύλλα μέσα και μόνο τότε θα απορροφήσουν σωστά το σιρόπι τους.
  • Σε αντίθεση με τον μπακλαβά, το γαλακτομπούρεκο θέλει σιρόπιασμα με το ένα κρύο και το άλλο ζεστό.
  • Ξεκινήστε λοιπόν με το σιρόπι κι αφήστε το να χλιαρύνει.
  • Η κρέμα του γλυκού δεν πρέπει να βράζει για πολύ ώρα γιατί θα ψηθεί για περίπου μια ώρα.
  • Με τις οδηγίες που σας δίνω θα βγει αφράτη και τρεμουλιαστή.
  • Στο σιρόπι αποφεύγω την γλυκόζη και για να το προφυλάξω από την δημιουργία κρυστάλλων χρησιμοποιώ λίγο χυμό λεμονιού.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε 5 πολύ απλές συνήθειες για να χάσετε γρήγορα κιλά!

Τώρα που το Καλοκαίρι έρχεται όλο και πιο κοντά έχει φτάσει πλέον η στιγμή να πραγματοποιήσετε την υπόσχεση που δώσατε στην αρχή του χρόνου:...

Κάνε το «πείραμα»: Εσύ έχεις το συγκεκριμένο μυ;

Και πού χρησιμεύει; Όχι, όχι αυτό το τεστάκι δεν θα αποκαλύψει κάτι βαθύ για την προσωπικότητά σου ούτε σε ποια ηλικία θα παντρευτείς. Θα σου...

ΠΡOΣOΧH: Aυτά είναι τα ΔEΚA πράγματα πoυ βλάπτoυν τo σπέρμα!

Μην μεiνετε “άσφαιρoι”! Eδώ θα δoύμε 10 τέτoιoυς παράγoντες, έτσι για να έχετε τo νoυ σας για τo μέλλoν! 1) Τo ζεστo ντoυς ας πoύμε μπoρεi...
close