Τιπς για το τέλειο γαλακτομπούρεκο

Τιπς για το τέλειο γαλακτομπούρεκο

  • Τα γλυκά ταψιού πρέπει να ψήνονται σε μέτριες θερμοκρασίες για να προλαβαίνουν τα φύλλα να ψήνονται μέχρι μέσα.
  • Με τον τρόπο αυτό απορροφούν σωστά το σιρόπι τους.
  • Ραντίζοντας με λίγο νερό την επιφάνεια του γαλακτομπούρεκου, με το ψήσιμο τα φύλλα κρατάνε το σχήμα τους και δεν σηκώνονται κι επιπλέον γίνονται πιο τραγανά.
  • Αν ψήσετε σε αέρα χαμήλωσε κατά 20 βαθμούς το φούρνο, ψήστε στην μεσαία σχάρα και ελαττώστε τον χρόνο ψησίματος.
  • Στο τελευταίο τέταρτο ψήστε σε αέρα και κάτω αντίσταση τοποθετώντας το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου.
  • Ο χρόνος ψησίματος του γλυκού ποικίλει ανάλογα με το φούρνο.
  • Στο τέλος, το γλυκό πρέπει να έχει ροδίσει ομοιόμορφα πάνω και κάτω γιατί μόνο τότε θα έχουν ψηθεί σωστά τα φύλλα μέσα και μόνο τότε θα απορροφήσουν σωστά το σιρόπι τους.
  • Σε αντίθεση με τον μπακλαβά, το γαλακτομπούρεκο θέλει σιρόπιασμα με το ένα κρύο και το άλλο ζεστό.
  • Ξεκινήστε λοιπόν με το σιρόπι κι αφήστε το να χλιαρύνει.
  • Η κρέμα του γλυκού δεν πρέπει να βράζει για πολύ ώρα γιατί θα ψηθεί για περίπου μια ώρα.
  • Με τις οδηγίες που σας δίνω θα βγει αφράτη και τρεμουλιαστή.
  • Στο σιρόπι αποφεύγω την γλυκόζη και για να το προφυλάξω από την δημιουργία κρυστάλλων χρησιμοποιώ λίγο χυμό λεμονιού.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πανεύκολο γλυκάκι του 5λεπτου με δύο υλικά!

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα γλύκισμα ψυγείου με 2 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά, χωρίς ψήσιμο, με κόστος λιγότερο από 5...

Γιατί αρρωσταίνουμε; Τι έλεγε ο Ιπποκράτης για κάθε νόσο.

Ο Ιπποκράτης έλεγε οτι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Και πριν αποφασίσουμε ποια θεραπεία θα ακολουθήσουμε για...

Τρεις τροφές που εξουδετερώνουν την άσχημη μυρωδιά στο στόμα-Δώστε λύση στο λεπτό!

Ένα από τα πιο ενοχλητικά καθημερινά προβλήματα είναι η κακοσμία του στόματος. Υπάρχουν κάποιες τροφές με πολύ έντονη οσμή που την προκαλούν και πολλές φορές...
close