in

Τι αποκαλύπτει το σχήμα των οπισθίων σας για την υγεία σας

Αν παρατηρήσετε γύρω σας θα δείτε ότι το σχήμα των οπισθίων δεν είναι ίδιο σε όλους τους ανθρώπους, γι’ αυτό και υπάρχουν διάφορες κατηγορίες.

Το να γνωρίζετε σε ποια κατηγορία ανήκετε είναι σημαντικό, γιατί σας βοηθάει να είστε προσανατολισμένοι στον στόχο σας. Το ξέρετε, δηλαδή πως θα μπορούσαν να δείχνουν τα οπίσθιά σας στην καλύτερή τους μορφή, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης.

Τα διάφορα σχήματα των οπισθίων οφείλονται κυρίως στην δομή του σκελετού και στην κατανομή του λίπους και των μυών στον σώμα. Συγκεκριμένα, το σχήμα των οπισθίων οφείλεται στην δομή της λεκάνης και στην κατανομή του λίπους σε αυτή την περιοχή, που καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες.

Πως θα καταλάβετε σε ποια κατηγορία ανήκετε; Με τις φωτογραφίες που υπάρχουν παρακάτω δεν θα δυσκολευτείτε να καταλάβετε σε ποια κατηγορία ανήκετε. Αν πάλι δείτε ότι το σχήμα των δικών σας οπισθίων δεν ταιριάζει σε καμία φωτογραφία, μην αγχωθείτε, αφού οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται μόνο ως οδηγός. Η μεγάλη ποικιλία που υπάρχει σημαίνει ότι δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν όλα.

Δείτε παρακάτω τα διάφορα είδη και την εξήγησή τους.

Το τετράγωνο – σχήμα “H”

σχήμα των οπισθίων1

Αυτό το σχήμα σημαίνει ότι τα εξέχοντα οστά των γοφών σας είναι μεγαλύτερα ή ότι υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές τα οπίσθιά σας να μην κάνουν καμπύλη, αλλά να φαίνονται ως συνέχεια της μέσης.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στην φωτογραφία παρακάτω.

σχήμα των οπισθίων2

Κλασικό τετράγωνο σχήμα που οφείλεται στην κατανομή λίπους.

σχήμα των οπισθίων3

Άλλο ένα τετράγωνο σχήμα που οφείλεται σε μεγαλύτερη λεκάνη.

σχήμα των οπισθίων4

Τώρα μπορείτε να καταλάβετε, γιατί λένε ότι έχουν τετράγωνο σχήμα;

Το στρογγυλό – σχήμα “C” ή “O”

σχήμα των οπισθίων5

Το στρογγυλό τους σχήμα οφείλεται στην συγκέντρωση του λίπους στα μάγουλα των οπισθίων. Από μακριά φαίνονται γεμάτα και με καμπύλες.

Ας ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά.

Είναι προφανές, γιατί λένε ότι σχήμα αυτό μοιάζει και με «μπάλες».

σχήμα των οπισθίων6

Άλλη μια φωτογραφία με αυτό το ζωηρό στρογγυλό σχήμα.

σχήμα των οπισθίων8

Το σχήμα αυτό είναι πιο γεμάτο στα πλαϊνά των οπισθίων.

σχήμα των οπισθίων9

Το παρακάτω σχήμα θα μπορούσε να ανήκει και στην κατηγορία του τετραγώνου, αλλά είναι γεμάτο στα πλαϊνά, οπότε θα το βάλουμε σε αυτή την κατηγορία.

σχήμα των οπισθίων10

Η καρδιά – σχήμα “Α”

σχήμα των οπισθίων11

Το συγκεκριμένο σχήμα θεωρείται πολύ θηλυκό και ελκυστικό και οφείλεται στην συγκέντρωση λίπους στο κάτω μέρος των οπισθίων. Αυτό δίνει ένα πιο κωνικό σχήμα στα οπίσθια.

σχήμα των οπισθίων12

Η συγκέντρωση του λίπους στα οπίσθια και στους γλουτούς, όσον αφορά τις γυναίκες, οφείλεται στα οιστρογόνα. Δυστυχώς, όσο μεγαλώνουμε τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, με αποτέλεσμα το λίπος να αποθηκεύεται στην κοιλιά, αντί για τους γλουτούς.

σχήμα των οπισθίων13

Έχετε καμπύλες; Η γυναίκα στην παρακάτω φωτογραφία έχει..

σχήμα των οπισθίων14

Τα οπίσθια αυτά θα μπορούσαν να ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, αλλά λόγω του συνδυασμού με την λεπτή μέση, ανήκει στην κατηγορία “καρδιά”. Βλέπετε πως η αποθήκευση λίπους το κάτω μέρος των οπισθίων, δημιουργεί το σχήμα καρδιάς;

σχήμα των οπισθίων15

Ανεστραμμένο σχήμα- σχήμα “V”

σχήμα των οπισθίων16

Το ανεστραμμένο σχήμα είναι κοινό στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, αφού τα χαμηλά επίπεδα των οιστρογόνων, μεταβάλλουν την αποθήκευση του λίπους από τους γλουτούς στην κοιλιά. Αυτό δημιουργεί το ανεστραμμένο σχήμα, όπου η βάση των οπισθίων φαίνεται πιο γεμάτη από το πάνω μέρος.

σχήμα των οπισθίων17

Τα οπίσθια με ανεστραμμένο σχήμα έχουν λιγότερο όγκο στο εξωτερικό και κατώτερο μέρος.

Αυτά τα οπίσθια θα μπορούσαν να ανήκουν στο ανεστραμμένο σχήμα. Τα χέρια στην μέση μας δυσκολεύουν να καταλάβουμε.

σχήμα των οπισθίων18

Αυτά τα οπίσθια θα μπορούσαν να ανήκουν στο σχήμα του τετραγώνου, αλλά η έλλειψη όγκου στο κάτω μέρος, σημαίνει ότι ανήκουν εδώ.

σχήμα των οπισθίων19

Βρήκατε σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Ωραία! Τώρα ξέρετε πως δείχνουν τα οπίσθιά σας στην καλύτερή τους μορφή. Μπορείτε να βρείτε τις ασκήσεις και τις τεχνικές, που είναι κατάλληλες για το δικό σας σχήμα και τον δικό σας σωματότυπο, για να αναδείξετε το σημείο αυτό του σώματός σας.

σχήμα των οπισθίων20

Αν πάλι δεν θέλετε να ιδρώσετε πολύ, μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα. Ένα από αυτά είναι τα εσώρουχα με επένδυση που θα κάνουν τα οπίσθιά σας να φαίνονται ανορθωμένα. Το ξέρατε, ότι υπάρχουν τζιν που έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα;

Αυτά τα έξυπνα ρούχα μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμφάνισή σας.

Πηγή

Γροθιά στο στομάχι το νέο βιντεοκλίπ του Moby για την κατάντια της εποχής

Μάσκα με χυμό αγγουριού για σύσφιξη!