Τι θα γίνει στα μπουζούκια μετά την άρση των μέτρων

Πρωτοφανές θα είναι λόγω κορονοϊού το σκηνικό και στα μπουζούκια -όσα ανοίξουν- το φετινό καλοκαίρι. Πώς αναμένεται να λειτουργήσουν, τι θα απαγορεύεται.

Μπουζούκια χωρίς τσιγάρο και από εδώ και στο εξής… και χωρίς λουλούδια!

Και αυτό φαίνεται πως είναι μόνο ένα από τα πολλά μέτρα που θα ισχύσουν το φετινό καλοκαίρι -και βλέπουμε τι θα γίνει από το φθινόπωρο και μετά. Σε όσα μπουζούκια ανοίξουν, βέβαια, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες φαίνεται πως σκέφτονται να διατηρήσουν το «λουκέτο». Δεν αναφερόμαστε, φυσικά, μόνο στις μεγάλες πίστες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στην Πάτρα, ενδεικτικά, σε ρεπορτάζ του thebest.gr σημειώνεται πως νυχτερινοί χώροι με ζωντανή μουσική, που συχνά φιλοξενούν μεγάλα ονόματα του τραγουδιού και φτάνουν σε χωρητικότητα τα 3.000 άτομα, είτε θα αλλάξουν εντελώς τον τρόπο λειτουργίας τους είτε δεν θα ανοίξουν καθόλου.

Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές, οι οποίες λίγο πολύ αναμένεται να ισχύσουν παντού;

Καταρχήν θα πρέπει τα τραπέζια να απέχουν δύο μέτρα το ένα από το άλλο. Στο κάθε τραπέζι, δε, θα μπορούν να κάθονται μέχρι τέσσερα άτομα. Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, ισχύει για εστιατόρια και καφετέριες. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, πως ένας χώρος που χωράει 200 άτομα επιτρέπεται να έχει μόλις 70.

Ξεχνάμε, επίσης, το μπαρ. Όσοι πάνε, δηλαδή, στα μπουζούκια χωρίς να έχουν κλείσει τραπέζι και θέλουν να πιουν το ποτό τους στο μπαρ, όρθιοι, δεν θα βρουν κανέναν και τίποτα εκεί. Μάλιστα, μπαρ δεν θα υπάρχουν, πιθανότατα, ούτε σε ανοιχτά μαγαζιά.

Και πάμε στα πιο «δύσκολα», ειδικά για τους μερακλήδες, μέτρα: Η πίστα τέλος! Εννοούμε, φυσικά, ότι δεν θα μπορείς να σηκωθείς και να πας στην πίστα, προκειμένου να μη δημιουργείται συνωστισμός από θαμώνες που χορεύουν ο ένας δίπλα-πάνω στον άλλον. Και φυσικά, όπως αναφέραμε και στην αρχή, είναι δεδομένο πως θα απαγορευτούν και τα λουλούδια, αφού περνούν από πολλά χέρια και εύκολα μπορεί να μεταδοθεί έτσι ο ιός.

Kαταλαβαίνει κανείς μετά από όλα αυτά πως μπαίνουμε σε μια «νέα καθημερινότητα», πρωτοφανή, σε όλους τους τομείς.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτές οι 10 ασθένειες μπορούν να σας σκοτώσουν μέσα σε μία μέρα! (Video)

Η σκέψη του να ξυπνήσετε μια μέρα χωρίς συμπτώματα και μέχρι να έρθει το άλλο πρωί να είστε στα πρόθυρα του θανάτου από κάποια...

Άφθες στο στόμα: Πώς θα απαλλαγείτε από τις επώδυνες πληγές

Οι άφθες ή άφτρες, οι μικρές πληγές (έλκη) με στρογγυλό σχήμα, λευκοκίτρινη επιφάνεια και ερυθρή περιφέρεια, είναι το πιο συχνό νόσημα του στόματος. Το κύριο...

Τα 10 βασικά συμπτώματα του καρκίνου που πρέπει να γνωρίζουν άντρες και γυναίκες

Δεν πρέπει να αγνοούμε ένα καινούργιο σύμπτωμα που επιμένει για αρκετές ημέρες, αλλά επιβάλλεται άμεση επίσκεψη στο γιατρό ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις...
close