Τι θα γίνει στα μπουζούκια μετά την άρση των μέτρων

Πρωτοφανές θα είναι λόγω κορονοϊού το σκηνικό και στα μπουζούκια -όσα ανοίξουν- το φετινό καλοκαίρι. Πώς αναμένεται να λειτουργήσουν, τι θα απαγορεύεται.

Μπουζούκια χωρίς τσιγάρο και από εδώ και στο εξής… και χωρίς λουλούδια!

Και αυτό φαίνεται πως είναι μόνο ένα από τα πολλά μέτρα που θα ισχύσουν το φετινό καλοκαίρι -και βλέπουμε τι θα γίνει από το φθινόπωρο και μετά. Σε όσα μπουζούκια ανοίξουν, βέβαια, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες φαίνεται πως σκέφτονται να διατηρήσουν το «λουκέτο». Δεν αναφερόμαστε, φυσικά, μόνο στις μεγάλες πίστες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στην Πάτρα, ενδεικτικά, σε ρεπορτάζ του thebest.gr σημειώνεται πως νυχτερινοί χώροι με ζωντανή μουσική, που συχνά φιλοξενούν μεγάλα ονόματα του τραγουδιού και φτάνουν σε χωρητικότητα τα 3.000 άτομα, είτε θα αλλάξουν εντελώς τον τρόπο λειτουργίας τους είτε δεν θα ανοίξουν καθόλου.

Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές, οι οποίες λίγο πολύ αναμένεται να ισχύσουν παντού;

Καταρχήν θα πρέπει τα τραπέζια να απέχουν δύο μέτρα το ένα από το άλλο. Στο κάθε τραπέζι, δε, θα μπορούν να κάθονται μέχρι τέσσερα άτομα. Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, ισχύει για εστιατόρια και καφετέριες. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, πως ένας χώρος που χωράει 200 άτομα επιτρέπεται να έχει μόλις 70.

Ξεχνάμε, επίσης, το μπαρ. Όσοι πάνε, δηλαδή, στα μπουζούκια χωρίς να έχουν κλείσει τραπέζι και θέλουν να πιουν το ποτό τους στο μπαρ, όρθιοι, δεν θα βρουν κανέναν και τίποτα εκεί. Μάλιστα, μπαρ δεν θα υπάρχουν, πιθανότατα, ούτε σε ανοιχτά μαγαζιά.

Και πάμε στα πιο «δύσκολα», ειδικά για τους μερακλήδες, μέτρα: Η πίστα τέλος! Εννοούμε, φυσικά, ότι δεν θα μπορείς να σηκωθείς και να πας στην πίστα, προκειμένου να μη δημιουργείται συνωστισμός από θαμώνες που χορεύουν ο ένας δίπλα-πάνω στον άλλον. Και φυσικά, όπως αναφέραμε και στην αρχή, είναι δεδομένο πως θα απαγορευτούν και τα λουλούδια, αφού περνούν από πολλά χέρια και εύκολα μπορεί να μεταδοθεί έτσι ο ιός.

Kαταλαβαίνει κανείς μετά από όλα αυτά πως μπαίνουμε σε μια «νέα καθημερινότητα», πρωτοφανή, σε όλους τους τομείς.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βάζει τυρί στη φόρμα ψησίματος, αλλά αυτό που βγαίνει από το φούρνο δεν θα το πιστεύετε με τίποτα!

Η πίτσα είναι ένα πασίγνωστο και πολυαγαπημένο φαγητό σε όλο τον κόσμο και πλέον όλοι το γνωρίζουν. Όπου και να πάτε, ότι και να κάνετε,...

Διαγνώστηκε με καρκίνο μια βδομάδα μετά τον θάνατο του άντρα της. Αντί όμως να ξεκινήσει Χημειοθεραπείες, πήρε την πιο Σπουδαία απόφαση!

Τον περασμένο χρόνο, η Norma πέρασε δύο από τις χειρότερες εβδομάδες της ζωής της. Ενώ πάλευε με το δικό της πρόβλημα υγείας, η υγεία...

Η έκκληση ενός πατέρα: «Να πλένετε τα βρώμικα χέρια σας πριν αγγίξετε κάποιο μωρό!»

Ένας μπαμπάς μοιράζεται την ιστορία του και υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε τα χέρια μας πριν έρθουμε σε επαφή με κάποιο μωρό. Είναι χειμώνας...
close