in

Τι παθαίνει η Ελληνίδα μάνα όταν ο γιος πάει φαντάρος!

Το σκίτσο από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων αφιερωμένο στη “μάνα του στρατιώτη” είναι πάρα πολύ επιτυχημένο και εύστοχο. Αποτυπώνει απολύτως την πραγματικότητα! Η Ελληνίδα μάνα αν είναι δυνατόν θέλει να περάσει την πύλη του Κέντρου Νεοσυλλέκτων μαζί με τον “κανακάρη” της.
Όσοι έχουμε σχέση με τον χώρο της Άμυνας γνωρίζουμε καλά αυτή τη πραγματικότητα. Ένας από τους βασικούς “τροφοδότες” των “κοινωνικών αιτημάτων” στο στράτευμα είναι κι αυτή η Ελληνίδα μάνα!

Οι δημοσιογράφοι του αμυντικού ρεπορτάζ είμαστε κι εμείς “φορείς του ιού του ρουσφετιού”,μην κρυβόμαστε. Σας βεβαιώνουμε ότι κάποιες φορές προσπαθήσαμε να αντισταθούμε στα “αιτήματα” όχι γιατί είμαστε “άγιοι και αμόλυντοι”,αλλά επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να “διεκπεραιώνεις” όσα σου ζητάνε. Κανείς ,ποτέ όμως δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα με μάνα στρατιώτη! Μ΄ αυτή τη κλασική Ελληνίδα μάνα που είναι βέβαιη ότι το στρατιωτικό αμπέχωνο δεν είναι αρκετό για να προστατεύσει τον γιό της από το κρύωμα! Μόνο η δική της ζακέτα μπορεί!

Γενιά με γενιά ζήσαμε το φαινόμενο της κυριαρχίας της Ελληνίδας μάνας στο θέμα θητεία. Τα …παλιά τα χρόνια τουλάχιστον έπαιρναν τηλέφωνα οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι. Οι “πιτσιρικάδες” πήγαιναν μόνοι τους στην στρατολογία για να ρωτήσουν για την αναβολή τους. Μόνοι έψαχναν να βρουν …το βύσμα. Με τα χρόνια οι μανάδες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους! Οι στρατολογίες “γεμίζουν” πλέον από μανάδες. Και τις “επαφές” με τα βύσματα τις αναλαμβάνουν προσωπικά. Είναι αδύνατον να γλιτώσεις από την πίεση της μάνας.

Έχουμε ζήσει αυτά τα χρόνια περιπτώσεις που η μητέρα ζητά με ένταση μετάθεση στην Αθήνα -όσο πιο κοντά στο σπίτι- και το παιδί έχει δηλώσει να πάει Κύπρο! Σε ορισμένες περιπτώσεις η ΕΛΔΥΚ είναι παιχνιδάκι μπροστά στο “θεριό μάνα”!

Όλα αυτά κατανοητά ως ένα βαθμό. Θα πρέπει όμως σιγά σιγά να τα αφήσουμε πίσω. Οι νέοι που παρουσιάζονται για τη θητεία τους ,πολύ γρήγορα προσαρμόζονται. Και οσο κι αν ακούγεται παράδοξο ή πολλοί αρνούνται να το παραδεχτούν , όταν πλησιάζει η ώρα να πάρουν απολυτήριο ,τους πιάνει μια μελαγχολία! Γιατί κατανοούν ότι τα πραγματικά δύσκολα αρχίζουν μόλις περάσουν τη πύλη του στρατοπέδου με το απολυτήριο στα χέρια.

Όπως και να ΄χει να ΄ναι καλά τα παιδιά από το Δίκτυο Σπάρτακος με το σκίτσο τους. Στέλνουν σωστό μήνυμα!

12002861_756799654447460_9116243343232796475_n

onalert.gr

Κρυφός γάμος για την Τζένη Μπαλατσινού; «Είπα το ναι γιατί…»

Αλλάζουν απο Σήμερα τα Capital controls