Τι πιο δροσερό και ανοιξιάτικο από ένα πανεύκολο παρφέ με φρέσκες, εποχιακές, ζουμερές φράουλες!

Μερίδες: 8-10, Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: περίπου 5 ώρες

Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μεταλλικό μπολ και τον ανακατεύουμε πολύ καλά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 20 λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, ώστε να σπάνε οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι που σχηματίζονται και να παγώνει ομοιόμορφα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για 4-5 φορές, έως ότου παγώσει καλά το παρφέ και γίνει αφράτο.

Κατόπιν, το μεταφέρουμε μέσα σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με μήκος 20 εκ. (μήκος), πλάτος 10 εκ. και ύψος 7 εκ. ή άλλη φόρμα της αρεσκείας μας με ίδια χωρητικότητα.

Αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες, να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντας σε μια πιατέλα.

Σερβίρουμε με φρέσκες, πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες.

Tip
Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε απευθείας το μείγμα σε αυτήν και μόλις παγώσει το βάζουμε στη φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί καλά.
steliosparliaros.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αποθέωση της φράουλας σε κέικ!

Υλικά: • 50γρ Βιτάμ κλασικό • 4 αυγά • 1/2 ποτήρι ζάχαρη (125γρ) • 3/4 ποτήρι αλεύρι (130γρ) • 1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (4γρ) Για τη γέμιση: •...

Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε Αλουμινόχαρτο στο Μαγείρεμα γιατί οι Συνέπειες θα είναι Καταστροφικές!

Άνθρωποι όλου του κόσμου χρησιμοποιούν πάρα πολλά υλικά για να ετοιμάσουν το γεύμα τους. Από ακριβά μαχαίρια και σκεύη, μέχρι αλουμινόχαρτο και δεν υπάρχει...

Πρόσeξε την Εικόνα! Τι είδες Πρώτο; Δες ΤΙ σημαίνει για τον Χαρακτήρα σου

Ποιον είδατε πρώτα στην Εικόνα; Η Απάντησή σας Αποκαλύπτει πολλά για την Προσωπικότητά σας! Οι οπτικές οφθαλμαπάτες μπορούν να γίνουν πολύ διασκεδαστικές. Όχι μόνο αποκαλύπτουν...
close