in

Το να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα είναι χάσιμο χρόνου και μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό.

Έρευνες δείχνουν πώς λιγότεροι από το 50% που το χρησιμοποιούν το κάνουν σωστά και κανείς ειδικός δεν έχει προειδοποιήσει για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορούν να προκύψουν από τη λάθος χρήση του.

Εδώ ο Robin Seymour, επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Newcastle, μας εξηγεί το γιατί και προτείνει άλλους ευκολότερους τρόπους να φροντίσουμε την υγιεινή του στόματός μας.

1

Ο λόγος που οι οδοντίατροι προτείνουν το οδοντικό νήμα είναι γιατί βοηθάει να απομακρυνθούν τροφές που έχουν μείνει ανάμεσα στα δόντια, οι οποίες ευθύνονται για τον σχηματισμό πέτρας, ουλίτιδας και τερηδόνας.

Δεν λέω, άμα το κάνετε σωστά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να απομακρυνθούν τα υπολείμματα τροφών.

Αλλά πρέπει να το χρησιμοποιείται με πολύ προσοχή και επιδεξιότητα για να μην τραυματιστούν τα ούλα σας. Και πολλοί αντί να βγάζουν τις τροφές, τις σπρώχνουν κάτω από τα ούλα και τις αφήνουν εκεί, με αποτέλεσμα αντίθετο από το επιθυμητό.

Πιστεύω καλύτερη προσέγγιση είναι να βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας και να χρησιμοποιείτε και στοματικό διάλυμα στο τέλος. Αποδεδειγμένα τα στοματικά διαλύματα βοηθούν στην αφαίρεση υπολειμμάτων τροφής από ανάμεσα από τα δόντια

2

Χρειάζεται βέβαια να γίνει σωστή χρήση και αυτών των προϊόντων για να είναι αποτελεσματικά αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολα στη χρήση τους από το οδοντικό νήμα.

Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα γιατί κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά και προστατεύει περισσότερο λόγο του φθορίου που περιέχει. Τα στοματικά διαλύματα βοηθούν επίσης στην αφαίρεση λεκέδων και πλάκας. Βρείτε ποιο είναι ιδανικό για σας και πραγματικά θα δείτε διαφορά.
Πηγή

Μπάμιες: ένα “υποτιμημένο” φαγητό με ανεκτίμητες όμως ιδιότητες!

Αυτό είναι το ρόφημα που εξαφανίζει τα «σωσίβια» χωρίς γυμναστική