Το πιο γλυκό, εύκολο και γρήγορο Ραβανί!

Μια συνταγή για ένα από τα πιο ωραία παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά.

Ραβανί. Μια εύκολη, γρήγορη και υπέροχη συνταγή του Στ. Παρλιάρου που θα την απολαύσετε σκέτη ή σαν βάση για το παγωτό σας.

Υλικά συνταγής

Για το ραβανί:

  • 6 αυγά (χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. νερό
  • 30 γρ. γλυκόζη (κάνει πιο ρευστό το σιρόπι, δεν ζαχαρώνει και σε αυτές τις ποσότητες δεν αλλοιώνει τη γεύση)
 Εκτέλεση συνταγής
  1. Για το ραβανί: Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους από τα αβγά με 100 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια με τα 40 γρ. ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο μείγμα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 23 x 23 εκ.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C, για 20 – 30 λεπτά.
  4. Για το σιρόπι:  Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (μετρώντας από το σημείο βρασμού). Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό (δηλαδή και τα δύο ζεστά).

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπορείς να Δεις ΤΙ Κρύβεται σε Αυτή την Εικόνα; 7 στους 10 Αδυνατούν…

Τι βρίσκεται μέσα στον κόκκινο κύκλο; Κάντε το τεστ και δείτε εάν είστε από αυτούς που μπορούν όντως καταφέρουν να το διακρίνουν! Αυτή η...

Τι να κάνετε για να ιδρώνετε λιγότερο το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, ο υδράργυρος ανεβαίνει συνεχώς και μαζί με αυτόν αυξάνεται και ο ιδρώτας. Αν, λοιπόν, ανήκετε σε αυτούς που...

Το 95% των Ανθρώπων, ΔΕΝ μπορεί να Περάσει αυτό το ΤΕΣΤ ευφυίας. Εσύ Μπορείς;

Εάν μπορείτε να απαντήσετε με επιτυχία σε όλες τις ερωτήσεις αυτού του κουίζ, τότε το IQ σας είναι υψηλότερο απ” ότι των περισσότερων ανθρώπων...
close