Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου της «γιαγιάς»!

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, κάθε καλοκαίρι η γιαγιά μου συνήθιζε να φτιάχνει το περίφημο γλυκό του ψύγείου με κρέμα και… πορτοκαλάδα!

Το λατρεύαμε και το εξαφανίζαμε σε χρόνο μηδεν! Ακόμα και σήμερα το γλυκό αυτό δε λείπει ποτέ απο τα οικογενειακά μας μαζέματα και είναι το ιδανικό αν θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορα, και δροσερό!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια 3 ποτήρια γάλα 3 ποτήρια πορτοκαλάδα 2 ποτήρια ζάχαρη 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

– Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τ αέχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.

– Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.

– Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

– Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για να μην αρρωστήσετε πιείτε αυτό το ρόφημα – Συστατικά για πανίσχυρο φυσικό αντιβιοτικό

Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό με την ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση σκοτώνει όλα τα βακτήρια και τους παράγοντες που προκαλούν τις ασθένειες. Το πλεονέκτημα είναι ότι σε...

Φτιάξτε το πιο νόστιμο κέικ ζέβρα!(Βίντεο)

Είναι εντυπωσιακό να το βλέπεις και εντυπωσιακά νόστιμο όταν το τρως! Είναι το κέικ ζέβρα που σε ταξιδεύει σε σαφάρι της Αφρικής. Θα χρειαστείτε: 2 ½ κούπες...
close