Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου της «γιαγιάς»!

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, κάθε καλοκαίρι η γιαγιά μου συνήθιζε να φτιάχνει το περίφημο γλυκό του ψύγείου με κρέμα και… πορτοκαλάδα!

Το λατρεύαμε και το εξαφανίζαμε σε χρόνο μηδεν! Ακόμα και σήμερα το γλυκό αυτό δε λείπει ποτέ απο τα οικογενειακά μας μαζέματα και είναι το ιδανικό αν θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορα, και δροσερό!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια 3 ποτήρια γάλα 3 ποτήρια πορτοκαλάδα 2 ποτήρια ζάχαρη 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

– Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τ αέχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.

– Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.

– Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

– Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έριξε βαφή αυγού μέσα σε ένα κυπελάκι με ρύζι. Τι έγινε όταν έβαλε το αυγό μέσα; Κάτι εκπληκτικό!

Κάθε Πάσχα, το βάψιμο των αβγών αποτελεί παράδοση. Ο πιο γνωστός τρόπος είναι με τη χρήση βαφής, που συνήθως περιέχει το χρώμα και διακοσμητικά...

7 τρικ για να κόβεται τα φρούτα σας, που θα σας «λύσουν» τα χέρια!

Το καλό με το καλοκαίρι είναι πως ακόμη και αυτοί που δεν τρώνε πολλά φρούτα γενικά, τα προτιμούν για τη δροσιά που μας παρέχουν...

10 Εκπληκτικές Χρήσεις της Ασπιρίνης που θα εύχεστε να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Με την 5η και την 7η οι Γυναίκες θα Ξετρελαθούν!

Έχετε αναρωτηθεί αν η ασπιρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς εκτός από την ανακούφιση του πόνου και του πυρετού; Λοιπόν, αυτό το κοινό...
close