in

Το ΤΕΣΤ που Κάνει το Γύρω του Διαδικτύου! Πίσω από ΠΟΙΑ Πόρτα Κρύβεται το Αυτοκίνητο;

Σας αρέσει ένας καλός γρίφος ή ένα δύσκολο πρόβλημα; Μερικές φορές αυτά με την πιο απλή υπόθεση μπορούν να μας τρελάνουν.

Γιατί γίνεται αυτό; Επειδή μας προκαλούν να τα δούμε με μια άλλη οπτική. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το πρόβλημα Monty Hall, που πήρε το όνομά του από ένα τηλεπαιχνίδι, που έκανε αυτό το γρίφο τόσο διάσημο.

Δείτε το πρόβλημα και δοκιμάστε το μόνοι σας.

Στο πρόβλημα, έχετε τρεις πόρτες μπροστά σας. Μία πόρτα κρύβει ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, και οι άλλες δύο κρύβουν δύο κατσίκες. Εσείς διαλέγετε μία πόρτα. Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής ανοίγει μια άλλη πόρτα και αποκαλύπτει μια κατσίκα. Τώρα έχετε μία επιλογή. Να μείνετε με την αρχική σας επιλογή πόρτας ή να διαλέξετε την άλλη πόρτα. Ακούγεται απλό, σωστά;

Λοιπόν, εδώ κρύβεται το κόλπο. Αν παραμείνετε με την αρχική επιλογή, το πιο πιθανό είναι να κάνετε λάθος. Γιατί; Όλα έχουν να κάνουν με τις πιθανότητες.

Ένα ιδιαίτερα ευφυές άτομο, η Marilyn Vos Savant, έχει αποδείξει αυτή τη θεωρία με μια μαθηματική απόδειξη.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα. Εσείς ποια πόρτα θα διαλέγατε; Μοιραστείτε το βίντεο και προκαλέστε τους φίλους σας να λύσουν το τεστ και οι ίδιοι!

Credit: americanoverlook.com

8 Σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να περάσατε ένα Μίνι-Εγκεφαλικό επεισόδιο ΧΩΡΙΣ να το Καταλάβετε. Ανοίξετε τα Μάτια σας!

Λάρισα: Επιπλοποιός κατασκεύασε ξύλινο ποδήλατο – Ζυγίζει μόλις 3,5 κιλά και κλέβει τις εντυπώσεις!