in

Τόσο καιρό βουρτσίζετε ΛΑΘΟΣ τα δόντια σας! 10 Tips για άριστη στοματική υγιεινή

Αλήθεια τώρα, όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, ξέρετε τι κάνετε ή απλά παίρνετε μια οδοντόβουρτσα και όποιον πάρει ο χάρος; Μήπως έχει γίνει τόσο ρουτίνα που απλά το κάνετε μηχανικά χωρίς να έχετε ακριβώς επίγνωση του τι κάνετε;

Η τερηδόνα και η ουλίτιδα αποκαλύπτουν ότι κάτι δεν κάνετε καλά. Οπότε ας αρχίσουμε από τα βασικά. Γιατί μπορεί τόσο καιρό να βουρτσίζετε τα δόντια σας λάθος.

1. Διαλέξτε την σωστή οδοντόβουρτσα.

Χρειάζεστε μια οδοντόβουρτσα που να ταιριάζει στο στόμα και το χέρι σας, με τη κατάλληλη σκληρότητα, καθώς οι σκληρές οδοντόβουρτσες μπορεί να τραυματίσουν τα ούλα εύκολα. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και ηλεκτρική οδοντόβουρτσα άμα η κλασσική δεν σας βολεύει.

1

2. Προγραμματίστε το

Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές τη μέρα το λιγότερο και τρεις το περισσότερο και τουλάχιστον για δύο λεπτά την κάθε φορά. Χωρίστε το στόμα σας σε 4 τομείς και ασχοληθείτε 30 δευτερόλεπτα με κάθε τομέα.

2

3. Ενημερωθείτε

Όχι τόσο για τη λεύκανση των δοντιών σας, αλλά για το πόση πίεση πρέπει να βάζετε και το κάθε πότε πρέπει να βουρτσίζεστε. Δεν χρειάζεται πολύ πίεση.

3

4. Διαλέξτε σοφά

Δεν είναι όλες οι οδοντόκρεμες το ίδιο. Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες μπορούν να εξασθενήσουν το σμάλτο στα δόντια σας, για αυτό και δεν πρέπει να τις χρησιμοποιείτε συνέχεια. Και μία απλή οδοντόκρεμα είναι εξίσου καλή.

4

5. Εξασκηθείτε

Το πως το κάνετε είναι εξίσου σημαντικό με το κάθε πότε το κάνετε. Μπορεί πολύ εύκολα να τραυματίσετε τα ούλα σας. Κάντε απαλές και μικρές κινήσεις με 45 μοίρες γωνία με τα ούλα σας με κατεύθυνση πάνω και κάτω και καλύψτε όλες τις επιφάνειες των δοντιών, ούλα και γλώσσα.

5

6. Αλλάξτε μέρος.

Όταν έχει γίνει πολύ ρουτίνα το να βουρτσίζετε τα δόντια σας, βαριέστε εύκολα και μπορεί να μην τα κάνετε όσο προσεκτικά πρέπει. Με το να αλλάζετε κομμάτια της ρουτίνας αυτής, όπως το που βουρτσίζεστε μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε.

6

7. Μετά από όξινα ροφήματα και τροφές, αφήστε τα δόντια σας να ηρεμίσουν

Όλοι ξέρουμε πόσο κακό κάνει η ζάχαρη στο στόμα μας, αλλά τα οξέα είναι επίσης μεγάλο πρόβλημα. Energy drinks, αναψυκτικά ακόμα και χυμοί μπορεί να περιέχουν οξέα που να φθείρουν το σμάλτο. Πρέπει να περιμένετε πριν πλύνετε τα δόντια σας μισή ώρα τουλάχιστον γιατί αλλιώς θα φθείρετε ακόμα περισσότερο τα δόντια σας που θα είναι ευαίσθητα.

7

8. Καθαρίστε την

Δεν χρειάζεται να απολυμάνετε την οδοντόβουρτσά σας, ένα απλό ξέπλυμα φτάνει. Αρκεί βέβαια να την αφήνετε να στεγνώνει καλά για να μην μουχλιάσει.

8

9. Αφήστε την όρθια

Το μπάνιο δεν είναι και το καλύτερο μέρος να την αποθηκεύετε για λόγους υγιεινής. Όταν δεν την χρησιμοποιείτε, πρέπει το κεφάλι της να μην έρχεται σε επαφή με τίποτα για να μην μαζεύει βακτηρίδια και μικροοργανισμούς. Και αν έχετε πάνω από μία οδοντόβουρτσες στο ίδιο μέρος, μην τις αφήνετε να ακουμπάν η μία την άλλη.

9

10. Πάρτε καινούργια.

Μία καινούργια οδοντόβουρτσα είναι σίγουρα καλύτερη από την παλιά. Είναι καλό να αλλάζετε οδοντόβουρτσα κάθε 3-4 μήνες αλλά άμα βλέπετε και έχει φθαρεί υπερβολικά, θα πρέπει να την αντικαταστήσετε γιατί δεν θα κάνει αποτελεσματική δουλειά.

10
Πηγή

Κάντε το Κρέας, να Λιώνει στο Στόμα… Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας!

Έριξε βαφή αυγού μέσα σε ένα κυπελλάκι με ρύζι. Τι έγινε όταν έβαλε το αυγό μέσα; Κάτι εκπληκτικό!